Een verschil maken
met je geloofsgenoten

Door samen anderen te helpen

Wil je samen met je geloofsgenoten handen en voeten geven aan je geloof door een ander te helpen? Dat kan ... via een Present-project. Gewoon een dag of dagdeel iemand helpen via Present. Dat kan dichtbij huis, in de buurt van je kerk bijvoorbeeld.

Het christelijk geloof brengt je tenslotte in beweging. Dichterbij God en dichterbij anderen.

Present voor geloofsgenoten

Graag helpt Present jou om samen met jouw geloofsgenoten praktisch bezig te zijn in jullie buurt. Vrijwilligerswerk, soms lijkt dat zo eenvoudig maar zijn er allerhande belemmeringen. Want:

  • Hoe leg je contact in je buurt?
  • Hoe bereik je de mensen die jullie hulp het meeste nodig hebben?
  • Welke hulp kun je bieden en wat sluit aan bij jullie talenten?
  • Hoe krijg je, als leiding of diakenen, je geloofsgenoten enthousiast?

Vragen waar Present jullie graag bij helpt! Of het nu een eenmalige actie of een langdurig project betreft, Present helpt je graag verder.

Hoe werkt het?

Het project organiseren we op basis van jullie wensen en beschikbaarheid. Na aanmelding nemen we contact op om dit met jullie te inventariseren. We kiezen samen zorgvuldig activiteiten waaraan alle deelnemers een bijdrage kunnen leveren.

Jouw bijdrage

Jouw aanwezigheid, het Present zijn, vinden wij een hele mooie bijdrage. Vooraf kijken we op welke manier we de ervaring kunnen verrijken. Dat kan zijn door een bloemetje, een zelf gebakken taart of jullie gereedschap mee te nemen. Samen zorgen we voor een mooie ontmoeting. 

Wat doen we?

Voor geloofsgenoten organiseert Present het volgende:
  • Sociale activiteiten. Denk aan: koken voor dak- en thuislozen, de organisatie van een gezellige middag voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking of koffiedrinken met eenzame ouderen
  • Praktische projecten. Denk aan: helpen verhuizen, het opknappen of schoonmaken van een woning of het onderhouden van een tuin.
  • Of... wat jullie maar willen doen.

Mogelijkheden

Tijd

collecte

In plaats van geld 
geef je jouw tijd 

Diaconale

reis

Met je geloofsgenoten op reis anderen helpen

Groeps

activiteit

Samen iets voor de ander betekenen

Bijbel

studie

Wat zegt de bijbel 
over armoede 

Wil jij met je kerk wat voor anderen betekenen?

Benieuwd wat jouw kerk kan betekenen voor anderen via Present? Meld je aan, dan nemen wij contact met je op om je voorkeuren te bespreken. We staan je ook graag te woord als je vragen hebt.