Project Kinderkamer

18-03-2022

Project Kinderkamer

Kinderen zijn verschillend en daarom is elke kinderkamer anders. Maar elk kind wil graag een eigen plek om trots op te zijn, om je eigen smaak te laten zien en om te spelen met vrienden en vriendinnen.   

In Groningen groeit één op de zes kinderen op in armoede. Ouders of verzorgers doen hun uiterste best voor hun kinderen maar hebben niet het geld, het netwerk of de gezondheid voor een gezellige kinderkamer. Vloerbedekking, verf, een goed matras of een prettig bureau: het kost allemaal geld. En soms is er nét genoeg geld om elke week van te kunnen eten. Present Groningen komt regelmatig in contact met deze gezinnen. Ze worden aangemeld door de hulpverleners die betrokken zijn bij het gezin. Vaak zijn er grote zorgen op verschillende leefgebieden en staat een gezellige en rustige plek voor het kind niet bovenaan het lijstje van problemen. Met Project Kinderkamer willen we tijd en budget organiseren om hier wél prioriteit aan te geven. In gesprek met de hulpverlener, de ouders én het kind zorgen we ervoor dat er een persoonlijke kamer komt waar het kind zich echt thuis kan voelen en tot rust kan komen.  

Voor dit project werken we nauw samen met Kansrijk Oost, een organisatie voor mensen in Groningen die hun weg uit de armoede willen vinden en hun talenten (weer) willen gaan gebruiken. De buddy’s van Kansrijk Oost kennen de mensen goed, komen wekelijks bij hen over de vloer en weten wat er nodig is. Alleen gezinnen die onder de armoedegrens leven en zelf niet de mogelijkheid hebben om een kinderkamer in te richten, komen in aanmerking voor dit project.  De buddy van het gezin overlegt met het kind en de ouder(s) wat er nodig is om een prettige kinderkamer te realiseren. Dat zal in elk gezin anders zijn. Misschien is er al wel een goede vloer, maar is er geen bed. In een ander geval zal er misschien wel een bed zijn, maar zit er schimmel op de muur. De buddy maakt samen met het gezin een plan en zorgt dat de juiste spullen worden aangeschaft. 

We beginnen dit project met Kansrijk Oost. We hopen natuurlijk dat dit project zo succesvol wordt dat we in de toekomst met nog meerdere maatschappelijke organisaties kunnen gaan werken. Verder zoeken we hierin de samenwerking met Omarm Groningen. 

Project Kinderkamer wordt mede mogelijk gemaakt door BAZES. Wilt u Project Kinderkamer steunen met een financiële bijdrage? Doneer hier!