Projecten met Iraanse asielzoekers

14-12-2020

In samenwerking met stichting Echo uit Harderwijk zijn wij in contact gekomen met een groep van 15-20 Iraanse asielzoekers uit het AZC die op zoek was naar zinvol vrijwilligerswerk. Wij hebben een presentatie gegeven aan deze mensen en een app-groep opgericht en inmiddels hebben zij al diverse klussen via ons gedaan. Zo zijn er tuinen winterklaar gemaakt, schuttingen gesloopt en is er afval verzameld en naar de stort gebracht. Deze vrijwilligers werken hard en vinden het prettig om op deze manier actief bezig te zijn en in contact te komen met Nederlanders. Er ontstaan waardevolle ontmoetingen en het is goed voor hun integratie. In de toekomst hopen we nog meer projecten met deze groep te doen. We hebben zelfs een speciale projectbegeleider gevonden om dit te coördineren in de persoon van Bianca van Hees. Op een later moment zullen we haar voorstellen.