Vacature: Projectbegeleiding

10-02-2017

Stichting Present Harderwijk
brengt een maatschappelijke beweging op gang waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. In 2015 zijn bijna 400 vrijwilligers actief geweest op ruim 60 locaties in en rond Harderwijk en we hopen elk jaar op net zo veel mooie projecten. Een vast team van betrokken vrijwilligers ondersteunt de projecten van Present Harderwijk.

—————————————————————————————————————————

Vrijwilliger Projectbegeleiding
Wil jij mensen begeleiden om écht verschil te maken voor een ander?
De projectbegeleiders van Present Harderwijk zorgen dat het aanbod van de vrijwilligers ook écht op de goede plek terecht komt en helpen mee om van elk project een top project te maken. Draag je Present een warm hart toe en heb je wat tijd over? Dan komen we graag met je in contact!

Taken
Je begeleidt een groep vrijwilligers naar een geslaagd project. Aan het begin van het project ben je aanwezig om iedereen welkom te heten en te helpen bij de opstart. Ook bij het afsluiten ben jij er om te checken of alles naar wens is gegaan. En tussendoor ben je mobiel bereikbaar. Voorafgaand aan een project bezoek je degene die hulp ontvangt. Tijdens dit bezoek is iemand van de maatschappelijke organisatie aanwezig, de contactpersoon vanuit de groep en jij. Je inventariseert samen wat er gedaan gaat worden door de groep en of alle materialen in huis zijn. De gemaakte afspraken werk jij uit en communiceer je naar alle betrokkenen. Na afloop zorg je voor een goede afronding van hetproject: je schrijft een verslag van het project, je evalueert met de groep en deelt de foto’s die zijn gemaakt. Je begeleidt ongeveer 8-10 projecten per jaar. Per project ben je ongeveer vier uur aan de slag. Gemiddeld investeer je dus een dagdeel per maand van je tijd. De meeste projecten zijn op zaterdag. Soms zijn er projecten doordeweeks.

Kennis en vaardigheden
– Je kunt goed organiseren en bent flexibel.
– Je hebt goede sociale vaardigheden omdat je met veel verschillende mensen te maken hebt.
– Enig technisch inzicht en/of beschikbaarheid doordeweeks zijn een voordeel.
– Je hebt eerder meegedaan aan een Present-project of wilt dat binnenkort doen.
– Je staat natuurlijk helemaal achter de visie en missie van Present.

Begeleiding
Je wordt welkom geheten in ons vaste vrijwilligersteam. We begeleiden je met uitleg en informatie. Zo is er een handboek beschikbaar voor de projectbegeleiders waar onze werkwijze in staat. In het begin kun je een aantal keren mee met één van de andere projectbegeleiders om te zien hoe een project in zijn werk gaat. En twee keer per jaar is er een bijeenkomst met het team van projectbegeleiders. In deze bijeenkomst helpen we elkaar verder, evalueren we de werkwijze en passen die zo nodig aan. Ook plannen we een aantal keer per jaar een contactmoment met alle andere vrijwilligers.

Interesse?
Neem contact op met: Henk van Veen (Coördinerend Projectbegeleider) henk@pulzzz.nl | 0622976640