Google Translate & een high five

31-03-2017

Next Level is een jongerengroep van de Protestantse Gemeente Trinitas. 6 jongens en 4 meiden in de leeftijd van 16 – 18 jaar. Zo nu en dan komen ze op de zondag bij elkaar om te eten en over het geloof te praten. Maar ze wilden niet alleen maar praten, maar ook ‘doen’. Maar wat?

Ze hebben bedacht, dat het misschien leuk was om een groep mensen uit te nodigen voor een lunch. Per slot van rekening heeft het Trinitasgebouw een mooi Grand Café, “de Uithof”. Een mooie locatie voor deze activiteit. Present vond dit een goed idee en stelde voor om ‘nieuwe Nederlanders’ te vragen.

Dus organiseerde Next Level voor mensen, die naar ons land gevlucht zijn om een veilige plek te zoeken, een fijne middag. Ontmoeting en ontspanning waren de uitgangspunten. De jongeren, 2 Iraanse mannen uit de kerkgemeente en de leiding hebben de gasten een lunchbuffet voorgezet. Iedereen had wat lekkers meegenomen. Pannenkoeken, cupcakes, wrapsrolletjes en nog veel meer. Een feestmaal! Communiceren ging zo hier en daar wel wat lastig. Een beetje Nederlands, een beetje Engels en Google Translate en dan kom je al een heel eind.

Na het eten was het tijd voor spelletjes. Sjoelen, kegelen en nog een aantal andere spelen. Bij elk spel konden er punten behaald worden. Het was gezellig en er werd ook veel gelachen. En met spelletjes hoef je ook niet steeds te praten. Elkaar aanmoedigen of een high five geven is dan voldoende.

En als slot nog een kopje thee met daarna de prijsuitreiking. Medailles voor het beste team en beker(tje)s voor de winnaars van het eigen team. Kinderfeest-prijsjes waar smakelijk om werd gelachen.

En zo eindigde de middag met een lach en met een gevoel van voldoening. Want de jongeren van Next Level maakten deze middag voor deze mensen het verschil.

You can’t change the world, but you can make a difference