Project verwilderde tuin opknappen

28-06-2018

In de lente startte één van onze vrijwilligers, Sicco, met het inventariseren van tuinklussen. Dé perfecte tijd om lekker buiten aan de slag te gaan. Hij ging bij de mensen langs om te kijken hoeveel werk er gedaan moest worden, en er werd een plan gemaakt welke vrijwilligers hiervoor ingezet werden.

Bovenaan dit bericht twee foto’s van een gedeelte van een voortuin in Heerhugowaard, zoals hij door de vrijwilligers aangetroffen werd. Zoals op de foto’s te zien is, was hij wel wat verwilderd… voor hen dus een mooie uitdaging om te gaan klussen in deze tuin.

Er waren twee middagen nodig om de tuin een flinke opknapbeurt te geven. De eerste klusdag ging Sicco alleen naar het adres toe. Hij heeft flink wat werk verricht. Zo heeft hij veel onkruid verwijderd en met de heggenschaar die Stichting Present beschikbaar stelde heeft hij zoveel mogelijk struiken gekortwiekt en later uitgegraven. De tweede klusdag werden de handen ook weer flink uit de mouwen gestoken: Sicco spitte samen met drie statushouders de hele voortuin om.

Op onderstaande foto is het mooie eindresultaat te zien.

De bewoonster van het pand wil ook graag de rest van de tuin nog laten betegelen. Sicco gaf aan dat daar dan wel een beetje haast bij moet zijn, want het onkruid begint langzaamaan alweer terug te groeien……