Vrijwilligster in beeld: Lisette Kreijger

08-06-2019

“Ik interviewde de vorige coordinator in oktober 2017 vanuit mijn vrijwilligerswerk bij Wonen Plus Welzijn, toen Stichting Present nog op de Rozenlaan zat”, vertelt Lisette Kreijger (33). Klik hier voor het artikel dat daaruit volgde.

PR
“De stichting gaf toen aan nog iemand te zoeken voor de PR. Dit sprak mij wel aan. Ik houd van verhalen schrijven en ik ben handig met de computer. Ik nam deze taak toen op mij!”
Ze vervolgt: “Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het bijhouden van de website, het schrijven van persberichten en het meewerken aan de nieuwsbrieven”. Ook vertelt ze: “Ik vind het erg leuk om me in te zetten voor Present. De stichting spreekt me aan omdat ze zonder  winstoogpunt een brug wil slaan tussen mensen die iets willen geven en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.”

Projectleider
Onlangs is Lisette ook projectleidster geworden voor de praktische klussen. “Deze vacature stond nog open en het leek me een leuke uitdaging”, aldus Lisette. Eerst deed ze het samen met Ilonka, een andere vrijwilligster bij Stichting Present, maar Ilonka is nu verantwoordelijk voor de sociale projecten, en Lisette heeft het praktische gedeelte op zich genomen.

Intake
“Als er een aanvraag binnen is gekomen ga ik naar de hulpontvangster op het klusadres, en vaak is de maatschappelijke organisatie erbij aanwezig”. Ze vervolgt: “Ik doe dan een intake en inventariseer wat er gedaan moet worden. Vervolgens zoek ik de vrijwilligers bij de klus en plan ik de klus in. “Ik vind dit leuk en leerzaam, het is heel wat anders dan de PR.”

Ook is Lisette geïnterviewd op de VCRA in Alkmaar. Dat interview kun je hier teruglezen.


Lisette maakt een match met Rodi Media
op de Beursvloer in 2018