Kerstlunch bij de breiclub

24-12-2018

Kees Slot, voorzitter van Stichting Present Heerhugowaard-Langedijk noemt het een prachtig doel waarvoor de breiclub, die namens Present is opgericht, zich inzet in de Sociale Winkel in Broek op Langedijk. “Onze stichting was betrokken bij de totstandkoming van de Sociale Winkel”, laat Kees weten. “Meerdere organisaties waren uitgenodigd om met ideeën te komen voor sociale binding en zo kwam Present met het idee van een breiclub daar.” Hij spreekt vol lof over de werkzaamheden van de dames, tijdens de kerstlunch die speciaal voor hen werd georganiseerd.

Vrijwilligster Alma die de breiclub coördineert vanaf de eerste seconde, samen met Klaasje, vertelt: “Present slaat bruggen tussen mensen die een talent aanbieden en mensen die een talent nodig hebben. Hiermee slaan we twee bruggen: we dringen de eenzaamheid onder ouderen terug én we bieden ze de mogelijkheid hun vaardigheden in te zetten voor een goed doel.” Alles wat gemaakt wordt gaat uiteindelijk naar Stichting Babyspullen, welke op jaarbasis 5000 pakketten verstrekt aan (aanstaande) moeders die het financieel moeilijk hebben.

Op 14 december werden de breitafels omgetoverd tot lunchtafel. “De meeste dames zijn alleenstaand en wat is er nu toch gezelliger dan samen aan tafel te genieten van een maaltijd die voor je klaar gemaakt is”, aldus Alma. Nadat zij een inspirerend kerstgedicht voor had gelezen en er geluncht was, werd er een sfeervol Stille Nacht met elkaar gezongen.

“Alle dames hartelijk dank en dan vooral Alma en Klaasje de leidsters van de club”, zei voorzitter Kees Slot vol waardering. Wie interesse heeft om zich aan te melden, kan contact opnemen met de Sociale Winkel, tel.: 0226-750 744.