Vrijwilligster in beeld: Yasmin

24-01-2020

“Van jongs af aan ben ik al gewend hulp te bieden”

“Ik was op zoek naar vrijwilligerswerk, toen ben ik gaan googlen en kwam ik terecht bij Stichting Present”, vertelt vrijwilligster Yasmin. Zij is al sinds april 2019 werkzaam bij onze stichting en biedt ondersteuning bij de communicatie.

Activiteiten voor CV
Yasmin zit momenteel in 6 VWO, het laatste jaar. Ze is dus druk bezig met het leren voor de examens. “Ik wil graag geneeskunde doen en had buitenschoolse activiteiten nodig voor mijn CV”, vertelt ze. Wanneer zij niet aan het studeren is maakt ze graag wat tijd vrij voor haar activiteiten bij de stichting. Zo heeft zij al geflyerd voor het project ‘Eat Pray Love’, was ze verantwoordelijk voor de PR tijdens de kerstborrel in de Twuyvermolen en helpt ze mee met de nieuwsbrief. “Helpen met de PR tijdens de kerstborrel vond ik erg leuk”, vertelt ze.

Van jongs af aan
Haar moeder was altijd al bezig met kleding sturen naar mensen in het buitenland. Yasmin geeft aan dat het omkijken naar anderen voor haar daardoor vanzelfsprekend is: “Van jongs af aan ben ik al gewend hulp te bieden aan mensen die dat nodig hebben.”

Pluspunt
Ze vervolgt: “Op Internet stond dat Present helpt met het leren organiseren. Vrijwilligerswerk kun je overal wel vinden. Ik vind het aantrekkelijk dat je bij Present goed leert organiseren.” Dit vindt ze een pluspunt in vergelijking met het vrijwilligerswerk elders, waar deze leerervaring niet altijd geboden wordt.

Toekomst
Over haar toekomst bij Present is ze positief, ze verwacht meer taken te krijgen de komende periode. Ze geeft aan dat ze vrijwilligerswerk ook aanraadt aan anderen: “Je hebt nooit genoeg vrijwilligers denk ik!” sluit ze af.