Acties

Zomerpakkettenactie

De zomer kan niet meer stuk

Dit jaar organiseerde stichting Present voor het eerst de zomerpakkettenactie. Een actie om gezinnen een mooie zomer te bieden. Gezinnen die te weinig middelen hebben om op vakantie te gaan of zelfs te weinig voor af en toe een uitje, en die door de coronaperiode extra hard getroffen zijn. We hoopten in ieder geval 25 gezinnen blij te maken. Het werden er 55!  

Gezellige middag 

Op 29 juni was er een gezellige middag bij Wijkcentrum st. Joseph waarbij pakketten werden gebracht en opgehaald. Een blije maar spannende middag voor beide partijen. Want iedereen had de gelegenheid om elkaar echt even te ontmoeten en een kopje koffie te drinken samen.  

In het begin was het even lastig om de gezinnen te vinden die bij elkaar hoorden maar het werd een zonnige middag buiten in de binnentuin bij st. Joseph. We zagen veel stralende kinderogen en gezellige gesprekjes aan lange tafels. Er werden verhalen uitgewisseld en groepsselfies gemaakt. Prachtig ingepakte pakketten werden overgedragen, en soms al ter plekke uitgepakt en kinderen konden ondertussen spelletjes doen, limonade drinken en slagroomsoesjes eten. Een mooie start van de zomerperiode. 

Ontmoeting 

Bij Present noemen we alles ‘ontmoetingsprojecten’. Of er nou een kraan gerepareerd moet worden, een tuintje opgeruimd of een muurtje geverfd: de ontmoeting van mens tot mens staat centraal. We hopen daardoor dat mensen elkaar in het dagelijks leven sneller kunnen vinden als er nood aan de man is. 

Ook deze zomerpakkettenactie was zo’n moment van ontmoeting en uitwisseling. Door het pakket zelf te geven of ontvangen bij st. Joseph of het via een tussenpersoon te laten geven. Wat maar het beste paste bij iedereen.  

Veel dank! 

We willen de mensen die mee hebben gedaan aan de zomerpakkettenactie heel erg bedanken voor alle liefde, tijd en zorg die er is besteed aan de ander. Er waren grote pakketten met veel speelgoed en er waren kleine pakketten met bonnen voor winkels, speeltuinen, zwembaden, pretparken of voor de bioscoop. Alles was geweldig en afgestemd op de grootte en de behoefte van het ontvangende gezin.  

Dank aan maatschappelijke organisaties 

We willen ook de contactpersonen van de maatschappelijke organisaties bedanken voor het opgeven van de gezinnen die hen zo aan het hart gaan. Het kostte even wat tijd in een toch al drukke periode maar het is gelukt! Bedankt Versa Welzijn, Stichting Leergeld Hilversum en Wijdemeren, Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek, Sherpa, Stichting Maatjesproject Gooi-en Vechtstreek voor het meedoen. 

Dank aan winkels, organisaties en bedrijven 

Deze actie heeft ook onder winkels, organisaties en bedrijven warme reacties teweeggebracht! Alle gulle gevers: ontzettend hartelijk dank. Research 2evolve omdat jullie voor elk pakket een dopper hebben meegegeven (met een mooie wens voor de zomer), IJssalon Pistache voor de tegoedbon voor elk gezin om bij jullie ijsjes te halen, het Speelpakhuis Hilversum voor de springtouwen, speeltuin de Zoutkeet omdat ze elk gezin een abonnement voor dit seizoen hebben gegeven en er ook nog consumptiebonnen bij hebben gedaan, Bruna Hilversum voor de leuke prentenboeken, Hema Hilversum voor extra spulletjes, en Foodhall Mout en zwembad  Biezem voor extra tegoedbonnen. Ook dank aan het Corona Herstelfonds van het Oranjefonds! 

Een contactpersoon van een gezin stuurde een paar dagen na de actie een whatsappje door van een heel blij gezin. ‘Onze zomer kan niet meer stuk’, schreven ze. Daar doen we het voor! 

Op de hoogte blijven? 

Wil je stichting Present volgen en op de hoogte blijven van onze ontmoetingsprojecten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, klik op inschrijven

Wil je meedoen aan andere ontmoetingsprojecten? Je kunt je aanmelden als individu of als groep, klik op aanmelden. Ben je hulpverlener en zoek je hulp voor een cliënt die niet de middelen of het netwerk heeft om een klus zelf te klaren, klik op hulpvraag melden

Heb je een (andere) vraag over stichting Present? Ga naar ons contactformulier