Acties

Doe je mee aan onze zomerpakkettenactie?

De zomer kan niet meer stuk

De zomer is een heerlijke tijd met vakanties, leuke uitjes naar de dierentuin of het pretpark. Maar wat doe je als gezin als er geen geld is om deze dingen te doen? Stichting Present Hilversum organiseert daarom deze zomer voor de tweede keer, samen met Versa Welzijn, de ZOMERPAKKETTENACTIE  om de zomer voor een aantal van deze gezinnen een beetje zonniger te maken. De pakketten worden samengesteld door mensen uit Hilversum en komen terecht bij cliënten (gezinnen met kinderen tot 20 jaar) van maatschappelijke organisaties. Vorig jaar hebben we met elkaar 55 pakketten kunnen weggeven. Doe je (weer) mee?

Inhoud pakketten  

Als je je opgeeft, krijg je van de hulpverlener van het gezin te horen hoe groot het gezin is, wat de leeftijden zijn van de kinderen en wat ze leuk vinden om te doen. Denk dan aan zomerspeelgoed, leuke tijdschriften of bonnen voor ijsjes etc. Het is ook een tip om een ‘belevenis’ in je pakket te doen. Denk aan een kaartje voor de speeltuin, het zwembad of een pretpark). Alles gaat in goede afstemming tussen de samenstellers en de hulpverlener zodat het een pakket op maat wordt. 

Waarde zomerpakket  

Een pakket heeft de waarde van 50 euro. Als dit veel voor je is, kan je misschien samen met anderen een pakket samenstellen. Wil je juist meer pakketten samenstellen? Geef dat dan aan door een groter bedrag in te vullen op het opgaveformulier hieronder.  

Praktische info

  • Opgeven kan tot en met 3 april 2023 door het invullen van dit formulier. Hierna sluit de inschrijving en gaan we jullie koppelen aan een passend gezin.
  • In week 22 (29 mei-2 juni) laten we je weten voor welk (anoniem) gezin je het pakket gaat maken. Denk aan grootte gezin en hobby’s kinderen. Je krijgt dan ook de contactgegevens van de hulpverlener die bij het gezin betrokken is. Je kunt hem/haar eventueel via de mail benaderen wanneer je nog aanvullende vragen hebt. Je hebt tot week 27 de tijd om het pakket samen te stellen. 
  •  In week 27 kan je je pakket afgeven. Er zijn twee opties. Je brengt het pakket zelf naar het gezin na bemiddeling van de hulpverlener (als het gezin dat wil) of je brengt het pakket op 4, 5 of 6 juli naar Buurtcentrum st. Joseph. De hulpverlener brengt het pakket naar jouw gezin. Tijdstippen volgen nog. Je kunt voor een van de opties kiezen op het formulier.
  •  Tip: begin z.s.m. na week 22 (29 mei-2 juni). Als je sponsors wilt vinden voor je pakket (ijsjes, speelgoed, entreekaartjes etc.), kun je er beter vroeg bij zijn. Je kunt het pakket ook samen met anderen samenstellen.

Naar wie gaan de zomerpakketten? Informatie over de doelgroep   

Present werkt in alle gevallen samen met hulpverleners die kunnen inschatten waar een zomerpakket een mooie aanvulling is. Bij deze gezinnen speelt vaak meer dan alleen geldzorgen. Vaak zijn er ook gezondheidsproblemen en/of is er sociale problematiek. Mocht je het pakket zelf willen overhandigen dan blijft de hulpverlener tussenpersoon en zorgt hij/zij ervoor dat het contact voor jullie goed verloopt.

Weet dat in alle gevallen mensen ontzettend blij zijn. Niet alleen door de inhoud maar ook door de gedachte dat mensen aan hen hebben gedacht!

Doe je mee? Vul het (korte) formulier in! 

Meer doen met Present?

Wil je meedoen aan andere ontmoetingsprojecten? Je kunt je aanmelden als individu of als groep, klik op aanmelden. Ben je hulpverlener en zoek je hulp voor een cliënt die niet de middelen of het netwerk heeft om een klus zelf te klaren, klik op hulpvraag melden

Voor hulpverleners

Ben je hulpverlener en wil je graag een gezin aanmelden dat blij gemaakt kan worden met een zomerpakket? Vul dan dit formulier in. Of zoek je wellicht praktische hulp voor een cliënt die niet de middelen of het netwerk heeft om een klus zelf te klaren, klik op hulpvraag melden

Heb je een (andere) vraag over stichting Present? Ga naar ons contactformulier