Coronaprojecten

Door de lock down is maar beperkt contact mogelijk. Kan je dan wel iemand helpen? Wij helpen je graag om te kijken naar de mogelijkheden!

Neem contact met mij op!           Aanmelden om te helpen

Naast urgente klussen voor mensen die de hulp in deze tijd nodig hebben, organiseren we corona proof activiteiten waarbij jij present bent voor mensen die het in deze tijd extra zwaar hebben.  De volgende projecten organiseren we graag met jou!

Presenttasjesactie (eenmalig) Veel ouderen in zorginstellingen en woonvormen hebben het zwaar. Er is veel verdriet en eenzaamheid. Maak een Presenttasje voor ouderen en  help ze door de lockdown heen!
Kaarten of brievenactie (eenmalig) Je schrijft een kaart of brief naar een ouder iemand die in een oudereninstelling woont om iemand een hart onder de riem te steken.
Raamschilderen (eenmalig) Je gaat met een groepje bij een oudereninstelling of instelling met mensen met een beperking een buitenraam beschilderen. De bewoners van de instelling zitten tegenover je achter glas. Door middel van bellen communiceer je met de bewoner die je tegenover je hebt. Misschien kan je een spelletje doen op het raam (bijvoorbeeld boter, kaas en eieren). Misschien kan je in overleg met elkaar een raamschildering maken.
Samen oplopen/fietsen/hardlopen (eenmalig of meerdere keren) Je wordt gekoppeld aan iemand die er alleen voor staat en je spreekt een of meerdere keren per week uit om een ommetje te lopen, een stukje te fietsen of samen te hardlopen/skeeleren etc.
Videobellen (eenmalig of meerdere keren) Je wordt gekoppeld aan een ouder iemand of iemand die er alleen voor staat en je  (video)belt (bijvoorbeeld met whatsapp) een keer per week met iemand. Je maakt een praatje en misschien doe je af een toe een boodschapje als het nodig is.
Praktische kleine klussen (eenmalig) In een dag help jij met een klus in de tuin of in het huis (indien mogelijk in duo’s): denk aan een verhuizing, schilderen, laminaat leggen of tuinieren.

 

Wil jij je vaker inzetten voor iemand die de hulp nodig heeft? Dan hebben we speciale projecten waar jij je vaker kan inzetten!

Adopteer een granny/grandad (meerdere keren) Je wordt gekoppeld aan een ouder iemand die in een oudereninstelling woont en je hebt wekelijks contact om via skype/zoom/teams of videobellen een krant of boek voor te lezen. En misschien heeft iemand af en toe een boodschapje nodig zoals wol of katoen om te breien of haken wat jij online voor iemand kan bestellen en (laten) bezorgen
Boodschappendienst (meerdere keren) Je wordt gekoppeld aan iemand die niet in staat is om boodschappen te doen om een keer in de week boodschappen te halen en te bezorgen.
Marktplaats service (meerdere keren) Je helpt iemand die verhuizen moet met het verzamelen van huisraad via Marktplaats of facebookgroepen ‘gratis ophalen’. Daarna word je gekoppeld aan iemand van de logistieke dienst die de spullen ophaalt en op het juiste adres bezorgt. Je regelt een ophaalafspraak voor de persoon van de logistieke dienst
Boodschappenpakket doneren voor een gezin (meerdere keren) Je bezorgt een keer per maand een boodschappenpakket van 30 tot 60 euro bij iemand die het heel hard nodig heeft. Deze personen worden door hulpverleners aangedragen
Logistieke dienst (meerdere keren) Stel je komt vanuit een AZC ‘ergens in Nederland’ in Hilversum wonen en je hebt geen spullen. De winkels en kringloopcentra zijn dicht. Hoe richt je dan nu je huis in? Spullen bestellen via Marktplaats lukt misschien nog net maar hoe komen die spullen dan bij jou? Heb jij een ruime auto of aanhanger en wil je spullen van a naar b vervoeren? Meld je dan aan!
Maaltijden maken (meerdere keren)
Je kookt een keer per week een gezonde maaltijd voor iemand die weinig middelen heeft om zelf voor een gezonde maaltijd te zorgen. Je bezorgt de maaltijd bij deze persoon thuis
Prikrit Automaatje (meerdere keren)
Binnenkort start het vaccineren van oudere mensen. De priklocatie is in Huizen en er zijn veel oudere mensen zonder auto. Je helpt de mensen door ze naar de vaccinatielocatie te rijden.
Hulp bij taalachterstand (meerdere keren)
Wil jij een kind met taalachterstand helpen leren? We koppelen je graag aan kind met taalachterstand.