Wees een Hulp Sint voor een kind

10-11-2020

Help jij kinderen in Hilversum aan een fijne Sinterklaas?

Op zaterdag 21 november worden 150 kinderen meegenomen in een uitje. Dit zijn kinderen die nooit naar eropuit kunnen omdat er thuis hiervoor geen geld is. Het gaat dus om 150 kinderen die in moeilijke financiële omstandigheden opgroeien. Veel van deze kinderen horen bij gezinnen die gebruik maken van de voedselbank. Het uitje wordt geregeld en gefinancierd door Versa Welzijn en de Gemeente Hilversum.

Tijdens dit uitje komt Sinterklaas op bezoek.

De wens van stichting Present is om al deze 150 kinderen via Sinterklaas een Sinterklaascadeau te kunnen geven. Onder het motto:

Koop een Present. Wees een Hulp Sint voor een kind.

Om voor alle 150 kinderen een cadeau te kunnen regelen, hebben we jullie hulp hard nodig! Doe je mee?

Zo werkt het: 

 1. Wil je meedoen? Reageer dan op deze mail en stuur Carine een berichtje dat je meedoet (liefst zo snel mogelijk). Wil je dan aangeven of je voor 1 of meerdere kinderen meedoet? En of je een jongens- of meisjescadeau gaat kopen? Het mag ook een cadeau zijn wat voor allebei kan. Nadat je hebt aangemeld, ontvang je meer informatie.
 2. Koop een cadeau voor een kind tussen de 4 en 7 jaar. Mocht je niet op pad willen dan kan het ook online bijvoorbeeld via bol.com. Het is fijn wanneer elk kind een even duur cadeau krijgt. Dus het liefst een cadeau van rond de 10 euro.
 3. Als je een jongenscadeau koopt, wil je het cadeau dan inpakken met blauw papier, een meisjescadeau met rood papier en een cadeau voor zowel jongen als meisje in geel papier? Dan weet de Sint aan wie hij welk cadeau moet geven. Het cadeau hoeft niet in een doos want dan blijft de Sint met erg veel afval zitten. Het is wel handig om stevig papier te gebruiken en het cadeau goed dicht te plakken.
 4. Breng je cadeau op 18 of 19 november naar Buurthuis st. Joseph. Adres: Minckelersstraat 71, Hilversum.
  1. Op woensdag 18 november kan je je cadeau brengen tussen 10.30 – 17.00 uur.
  2. Op donderdag 19 november kan je tussen 12.30-15.30 uur terecht en tussen 16.30-18.30 uur terecht.
  3. Je kunt je cadeau bij Jet van der Wal (sociaal werker bij Versa) afgeven. Graag het cadeau coronaveilig afgeven. Houd 1,5 meter afstand. Draag een mondkapje. Desinfecteer je handen bij binnenkomst en verlaten van het Buurthuis. Je kunt je melden bij de balie en vertellen dat je een cadeau komt afleveren bij Jet van der Wal. De receptionist zal je vertellen of je kunt doorlopen of even moet wachten (in verband met niet te veel mensen in één ruimte).
 5. Omdat we heel erg graag de 150 cadeautjes willen halen, hopen we dat je dit bericht wilt delen met vrienden, kennissen en appgroepen. Wel graag met de mededeling dat mensen zich bij mij melden met hun naam/mailadres en toezegging van één of meerdere cadeaus.
Aanmelden voor de Sinterklaasactie

Heel hartelijk dank alvast. Bij reactie en vragen kan je contact opnemen met Carine, via carine.heinhuis@presenthilversum.nl