Nieuws

Maak een Presenttasje voor iemand die wat extra aandacht kan gebruiken!

1 maart 2022

Doe je mee? Wil je ook een tasje verzorgen voor een oudere of dakloze? Lees verder en meld je voor 10 maart aan voor onze tasjesactie van 2022.

Vorig jaar is stichting Present Hilversum, tijdens één van de lockdowns, gestart met een tasjesactie voor ouderen in een zorginstelling. Gewoon een kleine attentie voor een groep mensen die zo hard werd getroffen door corona. De actie was een groot succes. Er werden ruim 350 tasjes bij ouderen bezorgd.

Daarom willen we deze actie herhalen. We breiden de doelgroep iets uit tot ouderen en daklozen. We hebben gemerkt dat beide groepen extra hoop en aandacht kunnen gebruiken. Voor iedereen was de laatste lockdown zwaar, maar als je oud, alleen of kwetsbaar bent, is een geïsoleerd bestaan extra alleen en verdrietig. Er is schrijnend veel eenzaamheid geweest. We hopen dat jullie ook nu weer willen helpen door een sprankje van hoop voor een ander te willen zijn!

In overleg met oudereninstelling Inovum Beukenhof, Gooiers Erf en Veenstaete, daklozenopvang De Cocon en Inloophuis Wording in Hilversum start Present een tasjesactie voor in totaal 250 mensen die verbonden zijn aan deze instellingen. Om alle mensen een tasje te kunnen aanbieden, hebben we jullie hulp hard nodig! Doe je mee?

Zo werkt het:

  1. Wil je meedoen? Reageer dan met een mail naar Carine Heinhuis dat je meedoet (liefst zo snel mogelijk). Wil je aangeven of je voor 1 of meerdere tasjes meedoet? Als je een voorkeur voor een bepaalde doelgroep hebt, vermeld dat dan bij afgifte van het tasje.
  2. Stel een tasje samen. Mocht je niet op pad willen dan kan je het ook online bestellen. Op zich is alles in de supermarkt te koop.
  3. Breng je tasje op 14 en 15 maart tussen 9.00 – 17.00 uur naar het kantoor van Stichting Present. Arendstraat 16, Hilversum zie Google Maps. Je kunt het tasje bij de deur afgeven (even aanbellen) dan komt Carine Heinhuis het aanpakken.

Hoe ziet het tasje eruit en wat doe je erin?

Koop of maak een vrolijk papieren of stoffen tasje van A4-formaat (ruim 21 bij 30 cm). Stop daarin:

  • Een ansichtkaart of brief. Schrijf een mooie wens, een opbeurende boodschap of vertel iets van jezelf en wens iemand veel sterkte nu. We vinden een persoonlijke boodschap erg belangrijk. Geef verder geen persoonlijke gegevens, je voornaam is voldoende.
  • Een puzzelboekje en/of tijdschrift.
  • Lekkere chocolade (verpakt) of iets anders lekkers (verpakt).
  • Doucheschuim of voor ouderen: handcrème.

Omdat we heel erg graag de 250 tasjes willen halen, hopen we dat je dit bericht wilt delen met vrienden, kennissen en appgroepen, zowel persoonlijk als via social media. Wel graag met de mededeling dat mensen een mail sturen naar Carine Heinhuis met hun naam/mailadres en toezegging van één of meerdere tasjes.

Aanmelden voor de Present tasjesactie 2022

Heel hartelijk dank alvast. Bij reactie en vragen kan je contact opnemen met Miranda Hof.