Nieuws

Stand Up 2023: Durf te delen!

voor iedereen die wil omzien naar anderen
25 februari 2023

Op dinsdagavond 18 april organiseren Stichting Present Hilversum en de Protestantse gemeente Hilversum een Stand Up: Durf te delen! Een speciale avond voor iedereen die wil omzien naar anderen. Het belooft een mooie, enerverende avond te worden waarin we elkaar ontmoeten, inspiratie opdoen en concrete stappen willen zetten in het helpen van Hilversummers die te maken hebben met kwetsbare situaties.  

De bijeenkomst vindt plaats in de Bethlehemkerk, Loosdrechtseweg 263 te Hilversum. Inloop en ontmoeting vanaf 19.30 uur, programma van 20.00 tot 22.00 uur. Ben je erbij?

>> Meld je aan voor de Stand Up 2023 via dit formulier <<

Programma 
Stand Up / Durf te delen is bedoeld voor mensen uit alle kerken en parochies in Hilversum en voor vertegenwoordigers van lokale hulporganisaties. Carla van der Vlist, voorzitter van de stuurgroep ‘Keten van Hoop’, directeur van SchuldHulpMaatje Nederland en als landelijk bestuurslid betrokken bij HipHelpt, geeft deze avond een aanzet tot meer lokale samenwerking met inspirerende voorbeelden uit de praktijk in andere plaatsen. Monique Postma, Stichting Urgente Noden in Nederland, zal ingaan op de mogelijkheden die een lokaal, Hilversums, noodfonds, biedt voor verdere samenwerking.  

Vervolgens gaan alle aanwezigen zelf aan de slag om in verschillende werkvormen te komen tot een voorstel hoe we elkaar in Hilversum verder kunnen versterken. Aan het einde van de avond hopen we hiervoor een concrete nieuwe stap te gaan zetten. 

Achtergrond 
In Hilversum zijn tal van kerken en organisaties actief op het terrein van armoedebestrijding. En al die organisaties beschikken elk over kennis en deskundigheid, betrokkenheid en goede wil.  Natuurlijk is er sprake van contact en uitwisseling en van samenwerking. Maar de organisatoren van de Stand Up: Durf te delen zijn ervan overtuigd dat we samen nog veel meer kunnen. En we staan niet alleen in die overtuiging.   

Recent hebben de landelijke organisaties Present, SchuldHulpmaatje, HipHelpt, TijdVoorActie en JobHulpmaatje een samenwerkingsovereenkomst getekend, ‘Keten van Hoop’, om het hulpaanbod aan mensen die te maken hebben met armoede te versterken.   

En één van de aanbevelingen in het recent verschenen rapport ‘Armoede in Nederland 2020-2022’ is eveneens om te investeren in een verdere verdieping van de samenwerkingsrelaties.  

We kijken uit naar een geslaagde avond, met deelnemers uit allerlei kerken en parochies in Hilversum, en vertegenwoordigers van diverse organisaties die in Hilversum actief zijn. Meld je nu aan en kom ook! 

Miranda Hoff, Stichting Present Hilversum
en Dieuwertje Zantingh, Protestantse gemeente Hilversum