Buurtsoepie

Buurtsoepie komt tot stand omdat tijdens de pandemie de ernst van eenzaamheid en een terug getrokken leven vergroot is. Bij Stichting Present Hoeksche Waard willen wij daarop inhaken en dit sociale project vormgeven.

Doelstelling:

In contact komen met mensen achter de voordeur door soep te brengen en een praatje aan de deur te maken. Om vertrouwen te winnen en mogelijkheden om sociale omgang te bevorderen.

Aanpak:

In elke plaats in de Hoeksche Waard komt er een distributiepunt, waaruit soep kan worden opgehaald en verdeeld over de adressen van soep-ontvangers.

Doelgroep:

Oudere alleengaanden en eenoudergezinnen die overbelast zijn. Deze adressen worden aangedragen via de maatschappelijke organisaties. En uit het netwerk van de vrijwilligers, die voldoen aan de criteria weinig tot zeer weinig netwerk.

Verantwoordelijkheid:  

Stichting Present zorgt voor bekwame en betrouwbare vrijwilligers die daadwerkelijk hun afspraken na komen en contact maken. Vrijwilligers bespreken zelf met het soep-adres wanneer de soep zal worden gebracht.

Locatie:

Bij kleinschalig gebruik zijn vrijwilligers van distributiepunten beschikbaar om zelf soep te koken. Bij grootschalige afname kunnen wij gebruik maken van buurthuizen, waarin wij ook betrokken buurtbewoners kunnen laten mee helpen.

 

Wilt u iemand aanmelden voor Buurtsoepie? Klik dan hier

Wilt u zelf meehelpen met dit initiatief? Dan kan u zich hier aanmelden…