Maatschappelijke Diensttijd = Jong Present

09-11-2018

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is de kans voor jongeren om hun horizon te verbreden en hun cv te verrijken. Present is een van de partners die jongeren tussen de 15 en 28 jaar de mogelijkheid bieden om mee te doen met dit project.

Jong Present, de Maatschappelijke Diensttijd van Present, biedt jongeren een unieke mogelijkheid om hun horizon te verbreden en zichzelf uit te dagen op het gebied van armoedebestrijding en maatschappelijke hulpverlening. Met een speciaal op maat gemaakt traineeship bouwen de trainees in korte tijd aan een waardevolle werkervaring die niet misstaat op hun cv. Ook bouwen ze aan een professioneel netwerk met veel waardevolle contacten. Gedurende drie, zes of twaalf maanden (fulltime of parttime) kunnen zij zich bewijzen in drie verschillende programma’s: leiderschap, manager of projectleider. Denk bijvoorbeeld aan functies als sociaal ondernemer, projectleider, programmamanager of werkvoorbereider.

Wat is het idee?

Trainees lopen mee met de werkzaamheden binnen Present. Na een intakegesprek worden ze in een van de drie programma’s ingedeeld. Aan de hand daarvan gaan ze meelopen in de praktijk. De eerste maand zal in het teken staan van meelopen en proeven aan de stichting. In de tweede maand zal er een evaluatie zijn, waarbij de trainee mag aangeven hoe het gaat, maar ook wat hij/zij wil gaan doen. Waar ligt het talent? Ze gaan projecten uitvoeren met de bestaande groepen, maar zullen ook jongeren of andere algemene groepen moeten werven. Daarnaast krijgen ze vanuit Present Nederland verschillende cursusdagen aangeboden om theoretische kennis op te doen binnen het werkgebied. Ze zullen hiervoor ook certificaten ontvangen. Het is voor de jongeren een mooie kans om te zien wat er speelt en leeft in de gemeente waarin ze wonen. Daarnaast geeft het Present Hollands Kroon de kans om nieuwe projecten op te starten in samenwerking met de trainees.

Meer weten?

Vraag extra informatie via een appje naar 06-14776085 of mail naar info@presentnederland.nl.

Lees meer...