Aanmelden

Als makelaar in vrijwilligerswerk kan iedereen zich bij ons aanmelden. We slaan een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.

Ten tijde van de coronacrisis

In deze bijzondere en spannende tijd is het mooi als we elkaar van dienst kunnen zijn.

Present draagt graag bij op een manier die aanvullend is op de al bestaande initiatieven, zoals we dat altijd al doen. Er zijn mensen die hulp niet geregeld krijgen via de bestaande kanalen. Bijvoorbeeld omdat ze de taal niet goed spreken, geen sociale media gebruiken of de vaardigheden niet hebben om het zelf te regelen. Juist voor die mensen willen we graag hulp organiseren.

DOE MEE!

Zou u graag wat hulp en steun willen hebben (boodschappen, belletje etc.)? Of wilt u met een klein gebaar een buurtgenoot een hart onder de riem steken?
Present is tijdens de coronacrisis aangesloten bij het Houtense initiatief Houten voor Houten. Deze groep maakt het voor de inwoners van Houten makkelijker elkaar te helpen in de tijd van de crisis en om voor henzelf aan te geven dat hulp of aandacht gewenst is.
Kijk op de website van Houten voor Houten voor meer informatie.


Normale projecten liggen nu even stil maar wil je je alvast voor later opgeven, dan kan dat door het aanmeldformulier in te vullen. 

Als groep

Ontdek hoeveel plezier en voldoening het geeft om samen met je vrienden, familie, voetbalteam etc. een ander te ontmoeten en te helpen. Present helpt je graag bij het vinden van een vrijwilligersproject. Voor ons is het dé uitdaging om bij jullie aanbod een project te vinden dat betekenis heeft voor een ander en dat bij jullie past. Ontdek hoe je door als groep een ander centraal te stellen, je elkaar op een andere manier leert kennen. Lees meer

Als individu

Ben je op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding en help je anderen graag een handje verder? Present biedt je twee mogelijkheden: meedoen met de flexgroep of door  jouw expertise in te zetten voor Present. Lees meer

Hulpvraag melden

Als professional kun je een hulpvraag melden als je denkt dat de inzet van een groep vrijwilligers een meerwaarde heeft voor het hulpverlenings- of zorgtraject van je cliënt(en). Criteria zijn:

  • Je cliënt heeft onvoldoende financiële middelen, netwerk en/of gezondheid om het werk zelf uit te voeren.
  • Je cliënt is bereid om op de dag van het project (naar kunnen) aanwezig te zijn en mee te doen.
  • Ontmoeting (tussen cliënt en vrijwilliger) is wezenlijk onderdeel van het project.

Lees meer