24 uur Social Hydrogen Challenge

15-05-2020

Juist vanwege de coronacrisis wil de organisatie van de 24 uur Waterstof Challenge Nederlanders een hart onder de riem steken. Zij voerde daarom samen met Stichting Present dit jaar een alternatieve waterstof-challenge uit op 15  en 16 mei: de 24 uur Social Hydrogen Challenge.

Ook Houten stond op de kaart van de Social Hydrogen Challenge. Stichting Present Houten regelde dat in de ochtend van 15 mei een van de waterstofauto’s bij het huis van Paul de Kruijff, initiatiefnemer van ANWB Automaatje in Houten, aankwam. Wilfried, de bestuurder van de waterstofauto, heeft daar een bloemetje opgehaald dat vervolgens is weggebracht naar Domien Flapper. Domien is een zeer gewaardeerde vrijwilliger voor Present Houten en tevens een chauffeur van ANWB Automaatje die regelmatig rijdt voor mensen die hulp nodig hebben. Ook in coronatijd heeft Domien veelvuldig zijn diensten aangeboden. Niet door mensen maar goederen te vervoeren. Het bloemetje werd  aangeboden namens een mevrouw uit Houten die Domien erg dankbaar is. Mevrouw mocht de afgelopen tijd haar partner die in verzorgingshuis De Geinsche Hof in Nieuwegein woont niet bezoeken door corona. Doordat Domien elke keer op en neer naar Nieuwegein heeft gereden met de vuile en schone was, kon deze mevrouw toch een beetje bij haar man zijn en iets voor hem betekenen.

Drie waterstofauto’s

In heel het land zijn diverse hulpvragen uitgevoerd die door verschillende landelijke Present-stichtingen waren aangereikt. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij gemaakt door kleinkinderen afleveren bij oma of bedrijven die iets leuks willen doen voor hun relaties waaraan ze door de maatregelen minder aandacht konden schenken. Om de verzoeken die uit het hele land kwamen zo goed mogelijk te kunnen bedienen, zijn drie waterstofauto’s de hele dag Nederland doorgereden. Met deze actie wil de organisatie laten zien wat er vandaag al mogelijk is met emissieloos rijden op waterstof. Onze chauffeur vervolgde zijn weg naar Soest waar Present Soest drie coronapakketten had klaarstaan om rondgebracht te worden.

 

Op de foto vlnr: Elles Goes (Present Houten), Domien Flapper (vrijwilliger) en Wilfried (chauffeur)
Fotograaf: Ria van der Ham