Vrijwilliger aan het woord!

02-06-2016

Present en haar veelzijdige vrijwilligerswerk

September 2012 heb ik kennis gemaakt met Stichting Present. Zij stonden met een kraam bij het Koningshof  i.v.m. de start van het culturele jaar. Je maakt dan een gezellig babbeltje en ontdekt dan Present heel veelzijdig is in de vrijwilligersprojecten. Sinds die tijd ben ik een vaste vrijwilliger van Present.

We zijn met een paar andere vrijwilligers gestart met een (flexibele) wandelclub voor bewoners in een rolstoel in de DrieMaasHave. Dit hebben we een jaar gedaan onder de naam Present. Na dat jaar hebben we een evaluatiegesprek gehad of dit project een succes was en dat was het zeker. Vanaf dat jaar horen wij als vrijwilligers met dit project onder De DrieMaasHave bij Argos.

Er zijn ook verschillende eenmalige projecten zoals iemand verhuizen van een grote eengezinswoning naar een 55+ woning die zelf niet meer in staat is deze zware ondernemingen zelf te doen. Bij een ander heel veel deuren verven waar je niet alleen het huis, maar ook de gezichten ziet oplichten. Iemand bijstaan met verhuizen die diezelfde dag naar Friesland zou verhuizen. Tijdens deze werkzaamheden werden we verrast door journalisten van TV Rijnmond die de verhuizer wilde interviewen omdat dit bedrijf een prijs had gewonnen met het initiatief mensen in nood vrijwillig te verhuizen, een prachtige zaak.

Wat ook zo’n mooi en vertederend project is (dat doe ik al 3 jaar) in Maasland, dan ga ik naar de  crèche Dokus en dan  met de begeleidster Leonie en +/- 8 kinderen gaan we naar de Singelhof waar senioren dagtherapie krijgen en dan samen activiteiten ondernemen zoals; kleien, schilderen, puzzelen etc. Met mooi weer gaan we wandelen of naar een beweeg/speeltuin en dat is ook zo mooi om te zien hoe die samenwerking tussen jong en oud verloopt. Echt fantastisch, ze stimuleren elkaar. Hopelijk mag dit project nog lang blijven bestaan.

Er werd in Maassluis een nieuw vrijwilligersproject opgezet ‘Begeleidende Vervoersservice Oproepcentrale’ en daar had ik wel zin in, maar gebrek aan tijd. Maar toen kreeg ik zo’n enthousiaste mail van Ruth van Present over dat nieuwe project, ‘Henny, dit is echt iets voor jou. Autorijden is jouw passie.’ Er werd bij mij direct een knop omgedraaid van ‘ik ga het echt doen’ en tot op heden geen moment spijt van gehad, het is ook zo’n dankbaar werk. Dankzij de stimulans van Ruth heb ik er iets moois bij gekregen.

Dit zijn mijn ervaringen als vrijwilliger bij Present, een mooie en veelzijdige vrijwilligersorganisatie waar ik met veel inzet en plezier aan bijdraag en ik hoop dat nog lang vol te houden.

Henny van Mil, Vrijwilliger

Lees meer...