Het eerste project van Present Meppel

21-05-2014

DE EERSTE GROEP VAN STICHTING PRESENT MEPPEL ZET ZICH IN

MEPPEL 17 MEI 2014: Via Stichting Present Meppel zet een groeigroep van zes volwassenen en zeven kinderen zich in voor dementerende ouderen van Verpleeghuis De Schiphorst (Zorgcombinatie Noorderboog).

Deze groep is de eerste die zich heeft aangemeld bij Stichting Present Meppel, een organisatie die groepen vrijwilligers eenmalig inzet op basis van het aanbod dat de groep doet. Deze groep had als wens om voor ouderen een gezellige middag te verzorgen met een High Tea en spelletjes.

De vrijwilligers waren van harte welkom bij De Schiphorst om daar samen met de licht dementerende ouderen de High Tea klaar te maken. Het project werd geopend door de voorzitter van Present Meppel. “Het is geweldig om te zien dat wat je als werkgroep bedenkt nu werkelijkheid is geworden en de eerste groep al verbonden is met kwetsbare mensen in Meppel”.

Het eerste project is een succes, deze groep heeft twaalf ouderen met lichte dementie een prachtige middag gegeven. De hapjes werden klaargemaakt, spelletjes gedaan en iedereen heeft genoten van het contact met elkaar. “Natuurlijk was het eerst even wennen, maar door gewoon jezelf te zijn lukt het om ook leuk contact met elkaar te hebben”, aldus een van de vrijwilligers.

Na afloop kregen de kinderen een ijsje aangeboden door een van de bewoners. In gesprekken met de groep en met de begeleiding werd aangegeven dat het voor beide partijen een mooie ervaring was en dat dit zeker herhaald gaat worden. De begeleiding van de Schiphorst is zeer positief over de vrijwilligersgroep en het effect van de high tea op de bewoners.