Een terugblik

28-06-2020

Het werk van Present ligt nu zo goed als stil. Maar dat was in 2019 wel anders. Uit het jaarverslag blijkt dat er wel 52 projecten zijn uitgevoerd. Door 328 vrijwilligers. In 1181 vrijwilligersuren. Respectabele aantallen toch?

Vrijwilligers, daar draait Present op. Vrijwilligers uit bedrijven, uit kerken, jongerengroepen. Overal vandaan. Naast ad-hoc groepen zijn er enkele flexgroepen, die regelmatig een klus uitvoeren en inspringen bij acute hulpvragen.

Een morgentje klusplezier levert zulke blije en dankbare mensen op. Van de hulvragers uiteraard, maar ook van de hulpgevers. Naast de wellicht meest bekende praktische klussen zijn er de sociale activiteiten, die ook in een grote behoefte voorzien.

Al met al: Present zorgt voor blije gezichten!!

 

Ook meedoen?

Wil jij ook meedoen? Als familie? Of als een groep uit een kerkelijke gemeente? Of wil je je aanmelden met jouw collega’s in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen? Meld je aan via de website! (https://stichtingpresent.nl/meppel)

Er is bijna geen betere vorm van teambuilding dan samen je handen uit de mouwen steken.

 

 

Niets voor niets

Alhoewel de klussen gedaan worden door vrijwilligers en de hulpvragers zelf een stukje budget inzetten is er toch geld nodig om de organisatie draaiende te houden, ook al ligt het werk nu tijdelijk een beetje stil.

De gemeente Meppel heeft er met een opstart-subsidie voor gezorgd dat we konden beginnen. Maar langzamerhand moeten we steeds meer op eigen benen gaan staan.

 

Donateurs gezocht!

Present zoekt daarom donateurs, giftgevers, bedrijven, verenigingen en kerken die het werk van Present Meppel financieel willen ondersteunen.

Je hoeft nu niet direct te betalen…. Maar misschien kun je alvast gaan bedenken wat je zult antwoorden als je binnenkort benaderd wordt?