Nieuwe coördinator

05-11-2020

Het werk achter de schermen gaat gelukkig wel door. En gaat zelfs versterkt worden. De taak van Anita Mulder als interim-er zit er bijna op. Want op 1 november is een nieuwe coördinator begonnen. Het bestuur heeft een keuze kunnen maken.  Evelien Visser stelt zichzelf voor.

 

Ik ben Evelien Visser – Groen. Als kind en tiener woonde ik al in Meppel, ik ken hier de weg en de mensen. Na jarenlang op andere plekken gewoond te hebben ben ik sinds vier jaar weer terug in Meppel. Een vertrouwde plek waar we met veel plezier wonen. Dus toen er een vacature kwam voor de nieuwe coördinator van Stichting Present Meppel wist ik dat ik deze rol graag zou vervullen! Ik ben blij en dankbaar dat het bestuur me deze functie gegeven heeft.

 

Ik ben getrouwd met Nathan, we hebben drie kinderen van 3, 5 en 7. We hebben elkaar in Kazachstan ontmoet, waar ik na mijn studietijd 7 jaar heb gewoond. Als Christen wilde ik na mijn studie ergotherapie graag hulp bieden op een plek waar dit niet zo vanzelfsprekend is als hier in Nederland. We hebben er gewerkt met gehandicapte kinderen. Eerst als vrijwilligers in een afgelegen dorpje, de laatste jaren hadden we onze eigen praktijk in de hoofdstad.

 

Met een schat aan waardevolle ervaringen zijn we vier jaar geleden weer naar Nederland gekomen. Ik ben in de afgelopen jaren thuis bij mijn gezin geweest. Zodoende hebben we in alle rust een nieuw bestaan in Nederland kunnen opbouwen.

 

Na onze verhuizing naar Meppel ben ik wel al snel weer actief geworden in onze kerk, de Baptistengemeente. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om in de moestuin te werken, lekker creatief bezig te zijn of te lezen. En als soort van betaalde hobby ben ik consulente Wasbare Luiers.

 

Maar het verlangen om mensen te helpen is er nog steeds! Juist dichtbij huis. En ik weet dat ik niet de enige ben met dit verlangen. De missie van Present spreekt me dus enorm aan: een brug te bouwen tussen hen die graag hulp willen bieden en degenen die dit kunnen gebruiken. Ik zie ernaar uit om in samenwerking met bestuur en vrijwilligers de wereld om ons heen ietsje mooier te maken.