Present Meppel zoekt Helden: ben jij een held?

03-07-2018

Een held (mannelijk) of heldin (vrouwelijk) is een bestaand, fictief of historisch persoon die, wanneer geconfronteerd met gevaar en rampspoed of vanuit een zwakke positie, moed en de bereidheid tot zelfopoffering betoont voor een grotere zaak.

Present Meppel ziet in de dagelijkse praktijk van Present veel “helden” die zich inzetten. Een held is voor Present Meppel iemand die tijd, energie en talenten inzet voor die mensen die in Meppel niet mee kunnen doen. Na de inzet van een groepje medewerkers van een klein bedrijf kregen we de onderstaande reactie. Dat is precies wat we met al onze projecten willen bereiken.

wist je dat ik met het opknappen van de kinderkamers geen idee had waar ik moest beginnen? Via mijn hulpverlener kreeg ik dit aanbod: een groep vrijwilligers via Present Meppel die zomaar een dag kwamen sauzen en behangen. Weet je dat dat wel een wonder lijkt? En Michel, mijn zoon, was er stil van.. en dat gebeurt niet vaak, zei Yvonne na de project dag”

 Als jij als lokale “held” deze mensen een mooie tijd bezorgt of om hen helpt met een praktische klus, dan maak je in korte tijd zoveel verschil dat je voor ons en de mensen die je helpt gewoon een held bent. Een held in een gewone situatie die een buitengewone activiteit onderneemt, dat zijn Meppeler Helden.

ben jij de Held die we zoeken?