Van het bestuur

23-12-2020

Dat het jaar 2020 bijzonder was, is een understatement. Los van persoonlijke gebeurtenissen zal dit jaar de geschiedenis ingaan als ‘het jaar van de pandemie’, ook wel het ‘Corona-jaar’.
Begin dit jaar werden we er voor het eerst mee geconfronteerd. Vanuit China en wintersportgebieden in Europa kwam het virus ook in Nederland terecht.
Na een aantal maanden met een zogenoemde ‘intelligente lockdown’ leek alles weer onder controle te zijn. Inmiddels weten we beter. De regering heeft zeer strenge maatregelen afgekondigd voor de periode rond de Kerstdagen en Oud en Nieuw.
Dit alles heeft ook veel invloed gehad op het werk van Present Meppel. Zo was bijvoorbeeld het aantal hulpvragen dit jaar minder dan gebruikelijk.

Maar er gebeurde meer
Ineke van Faassen heeft helaas, vanwege gezondheidsredenen, haar werk als coördinator moeten neerleggen. Gelukkig heeft Anita Mulder de functie tijdelijk willen waarnemen. We zijn erg blij dat we in november Evelien Visser als vaste coördinator mochten verwelkomen.
Juist in deze moeilijke periode kan Present Meppel het verschil maken, ondanks praktische beperkingen. De komende periode wil het bestuur samen met Evelien en alle (vaste) vrijwilligers op zoek gaan naar vormen, waarin dat kan.
Kansen en mogelijkheden zien we ondermeer in nauwere samenwerking met andere hulporganisaties (bijvoorbeeld ‘Niet Alleen’), kleinschalige hulpprojecten en klussen met kleine groepjes van max 2 personen. Evelien is hier al druk mee bezig en komt op korte termijn met de voorstellen.
Als bestuur zien we duidelijk mogelijkheden ook in deze tijd, misschien zelfs wel juist in deze tijd. En daar willen we graag energie en middelen insteken, samen met allen die Present Meppel een warm hart toedragen.

Dank
Het bestuur wil graag iedereen bedanken die ons, in wat voor vorm dan ook, heeft gesteund. We wensen iedereen ondanks alles fijne kerstdagen en alvast gelukkig nieuwjaar. En zie nog meer dan anders om naar elkaar, want we hebben elkaar zo hard nodig.

Dirk Spithoff, voorzitter