10 jaar Present HSS!

 

De zaterdag waarop Present haar tienjarige jubileum vierde brak aan.

Op lange tafels stond het buffet al te wachten: belegde broodjes, koffie, thee en een warm eitje. Een van de medewerkers bij de Vredekerk die ’s ochtends de tafels had gedekt was in het verleden ook geholpen door Present. Hij gaf aan dat hij het best heel moeilijk had gevonden om deze hulp te accepteren, maar dat hij achteraf erg blij was geweest. “Als jezelf altijd hebt gewerkt en hebt klaargestaan voor anderen, is het best moeilijk om zelf hulp te ontvangen”, aldus de voormalige hulpontvanger die nu het ontbijtbuffet verzorgde.

Na het gemeenschappelijke ontbijt vertrok een ieder naar de negen verschillende klussen. Er vonden klussen plaats in Foxhol, Hoogezand-Sappemeer, Siddeburen en Westerbroek. Soms waren het grote klussen waarvan slechts een deel werd uitgevoerd. De tiende klus is een week later uitgevoerd. Dat was een specialistisch werkje: zeil leggen.

Rond 13.00 uur waren de meeste deelnemers terug bij de Vredekerk. De lunch werd geserveerd en een ieder kon naar hartenlust nemen waar hij/zij zin in had. Het middagprogramma werd verzorgd door Rob Zigter. Meint Dekker, bestuurder van het eerste uur werd door Rob geïnterviewd. Vervolgens kwam de huidige bestuursvoorzitter aan bod, John van Meekeren en Wethouder Peter Verschuren nam het eerste boekje “Voor Elkaar” in ontvangst. Een boekje dat vol staat met mooie verhalen en interviews, waaronder een interview met burgemeester Peter de Jonge.

Rond een uur of twee galmde het Presentlied door de zaal. Een lied dat is geschreven door Frans Brouwer op de wijs van “15 Miljoen mensen”. Het lied was een mooie afsluiter van een bijzondere dag waarop een ieder zich prima heeft vermaakt, een waardevolle bijdrage heeft geleverd en waar wij als Presentbestuur en medewerkers van hebben genoten.

Tijdens het feest werd ook vooruit geblikt, want Present wil de komende tien jaar zich ontwikkelen tot een organisatie die de inwoners van de toekomstige gemeente Midden Groningen kan enthousiasmeren en mobiliseren en waar nodig praktisch en sociaal kan ondersteunen. Belangrijke doelen die bijdragen aan verwezenlijking van deze ontwikkeling zijn het creëren van een breed financieel draagvlak en een stabiel uitgebreid operationeel team die toestroom van vrijwilligers en hulpvragen goed kan vertalen naar korte, krachtige en waardevolle projecten.

Bouw mee met ons aan een samenleving waarin het steeds vanzelfsprekender wordt om naar elkaar om te zien en elkaar te helpen. Informeer naar de mogelijkheden.

Namens het bestuur en het team,
Gerard Agterkamp