Stichting Present zoekt verbinding tussen burgers tijdens de Covid 19 pandemie.

10-02-2021

In de voortdurende Covid 19 Pandemie komt Stichting Present Midden-Groningen met een initiatief van één op één hulp. Afgelopen donderdag kregen inwoners in de gemeente een kaart in de bus waarop diverse hulpvragen worden aangegeven. Mochten inwoners een hulpvraag hebben dan kunnen ze dat aangeven op de kaart. Na het terugsturen of reageren via de mail of telefoon zal Present binnen bedrijven en kerken op zoek gaan naar personen welke deze één op één hulp kunnen bieden. Er zijn mensen die dit graag doen voor een ander.
Middels deze actie wil Present binnen de gemeente mensen met elkaar in contact brengen in deze moeilijke en soms eenzame tijden. En de actie geldt voor ieder die in Midden-Groningen woont, ook als men geen kaart heeft ontvangen.

Present hoopt door middel van deze actie een beweging op gang te brengen waarbij op eenvoudige wijze elkaar de hand, die niet meer mag worden gegeven, toch kan worden toegestoken.

Als we kijken naar de hulpvraag dan is deze veelzijdig. Men kan denken aan een belletje, wandeling, spelletje of een kop koffie om een moment van eenzaamheid tijdelijk te laten vergeten of misschien heeft men hulp nodig voor een boodschap of klein klusje waar iemand niet meer toe in staat is. Kortom, het omzien naar elkaar staat centraal tijdens deze actie. )