Stage van Anna Sorkale

20-07-2021

Hallo ik ben Anna Sorkale. Ik doe een opleiding bij de school ROC Menso Alting, de opleiding heet Persoonlijke begeleider specifieke doelgroepen. Mond vol. Wat het precies in houd, is dat ik leer hoe de mens in elkaar zit en hoe ik hier op in kan spelen. Ik leer wat elk gedrag wat voor betekenis heeft.

De stage die ik mocht doen bij stichting Present heeft mij hier heel erg bij geholpen. Ik mocht naar verschillende kleine projecten en die hebben mij allemaal veel geleerd. Mijn eerste stage was bij een vrouw in Hoogezand waar ik elke keer ongeveer gewoon ben mee gaan wandelen. Ze was nogal eenzaam. Nee ze had nog heel veel familie om zich heen maar ze kon tegen niemand praten over haar familie. Daar was ik dus voor. Ik kon en mocht met haar praten over van alles. Dingen die ik helemaal niet interessant vind of die ik juist heel boeiend vond. Daar ging het niet om, het ging erom dat ik met deze vrouw plezier had en dat ze haar verhaal kwijt kon zonder geoordeeld te worden. Plezier hadden we zeker.

Tussendoor mocht ik nog stage lopen in stichting Present in Groningen. Ook heel leuk. Wat ik hier mocht doen was rond fietsen met een poffertjesfiets en bij instelling poffertjes bakken. Haha soms een beetje ongemakkelijk… maakt het juist weer leuker.

Ik had nog een andere cliënt die ik zou willen noemen. Dat was een vrouw samen met haar dochter in Veendam. De vrouw was slechthorend en slechtziend. De dochter doof. Hier mocht ik heel veel leren met seintaal. Ik kan nu ook al heel veel bewegingen. Een beweging die ik eigenlijk altijd de hele dag door deed was de beweging vanaf mijn buik met mijn hand onder mijn kin. Dit betekent vol. Maakt eigenlijk ook niet heel veel uit wat ik deed om duidelijk te maken dat ik vol was. Eten gaven ze mij toch. Dit is uiteindelijk ook een gebaar van dankbaarheid. Wat hadden ze mij anders willen geven.. Ze wilden laten zien dat ze er blij mee waren dat ik er was. Dat deden ze door mij te vetmesten. Bij alle mensen waar ik mocht komen gaven ze mij zo veel te eten….

Deze stichting is heel erg leuk en je kan er echt van leren en genieten!