Vrijwilligers van Midden Groningen aan de slag

15-12-2019

 

Sinterklaas feest

Na een periode van voorbereiding was het op zaterdag 30 november groot feest voor 100 kinderen in de gemeente Midden Groningen.

Al deze kinderen kregen aan het eind van de middag bezoek van 2 zwarte Pieten. Naast het strooigoed hadden zij voor elk kind een cadeautje en voor het gezin een smulpakket meegenomen.

De kinderen waren aangemeld door hulpverleners van verschillende maatschappelijke organisaties uit de Gemeente Midden Groningen.

Het hele project is gefinancierd door verschillende kerken en particulieren. De smulpakketten zijn deels gesponsord door Jumbo Supermarkt uit Sappemeer.

Alle cadeautjes zijn met zorg uitgekozen door Top1toys in Zuidlaren.

De zwarte Pieten werden overal gastvrij ontvangen. In sommige huizen hingen de slingers voor de jarige Sinterklaas in de kamer en stond er iets lekkers te wachten voor de Pieten.

Voor de kinderen maar zeker voor de ouders was dit bezoek een licht puntje in de veelal moeilijke situaties waarin de gezinnen verkeren.

Met deze acte hebben we vreugde en blijdschap kunnen brengen!

Sinterklaas en zijn pieten zijn weer vetrokken naar Spanje maar komen volgend jaar weer en ook dan willen we weer kinderen blij maken middels deze mooie actie.

Dank voor allen die betrokken zijn geweest bij deze actie!

Lees meer...