Maatschappelijke diensttijd officieel van start bij Present!

06-09-2018

Gevarieerd programma Jong Present biedt iedere jongere uitdagende mogelijkheden

Deze week is de maatschappelijke diensttijd officieel van start gegaan bij Present, onder de noemer: Jong Present. Daarmee behoort ze uit meer dan 80 inzendingen tot de 37  geselecteerde organisaties die dat officieel aanbieden.

Maatschappelijke diensttijd: Maatwerk en afwisseling

Op maar liefst 33 plekken in Nederland biedt Present deze uitdagende maatschappelijke trainee-ships aan. Geschikt voor jongeren tussen de 15 en 28 jaar zowel voor scholieren en studenten op alle opleidingsniveaus als schoolverlaters. Doel: jongeren via een op maat gemaakt trainee programma zich laten inzetten met en voor verschillende kwetsbare doelgroepen.

Horizon verbreden en buiten je comfortzone

Projectleider Wilma Oosterhuis: “Daarmee leren ze hun eigen talenten beter kennen én in te zetten voor de samenleving. Zo groeit hun beeld van de samenleving en betrokkenheid bij diverse maatschappelijke vraagstukken zoals armoede en eenzaamheid. Buiten je eigen bubbel mensen ontmoeten en helpen, dat is zeker geen overbodige luxe voor een digitale generatie. Bovendien is dit een waardevolle investering in hunzelf en hun CV.”

33 plaatsen

De 33 coördinatoren starten deze week in met een kick off bijeenkomst in het Hart van Vathorst. Samen gaan ze de komende anderhalf jaar minstens 160 trainee-plekken aanbieden die op hun beurt weer een wervingskracht hebben op 2000 andere jonge actieve ambassadeurs van een maatschappelijke uitdaging. De eerste trainee’s zijn deze week van start gegaan.
Kijk hier voor nog meer informatie voor de maatschappelijke diensttijd bij Present