Stichting Present Almelo uit Almelo maakt kans op Appeltje van Oranje 2019

10-01-2019

Stichting Present uit Almelo maakt kans op een Appeltje van Oranje 2019. En vanaf vandaag kan het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op Present Almelo als favoriet. Er zijn in totaal nog 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 16 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand  er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Flex Present

Kinderen in armoede, eenzaamheid onder ouderen, ziekte met allerlei gevolgen. Je hebt erover gehoord in de media, op je werk, op school of in de kerk. Het raakt je. Het zet je in beweging. Hopelijk? Later? Ooit? Maar wat als deze thema’s op afstand staan, omdat je zelf gezegend bent met een stabiel gezin, nooit te maken hebt gehad met armoede of ziekte, je in een sociaal ontwikkelde wijk woont, een drukke baan hebt en het daardoor lastig wordt om vrijwilligerswerk te doen óf simpelweg deze mensen niet kent? Je wilt bijdragen, verschil maken voor die ander, maar je weet simpelweg niet hoe of wanneer!
Flex Present richt zich op mensen die vrijwilligerswerk moet combineren met school, een baan of überhaupt het drukke leven. Ruth Dam – coördinator: “Goed doen, moet mogelijk zijn voor alle generaties. De werkwijze en aanpak van Flex Present biedt dit, want bij Flex Present doe je, samen met andere flexers, in een groep – dus samen- éénmalige maatschappelijke projecten. Door samen een project op te pakken kun je het ook in één dag afronden of plaats laten vinden. Daarnaast is het samen gezelliger of voor sommige mensen drempel verlagend”. Alle projecten ondersteunen mensen die door armoede, lichamelijke of psychische problemen of beperkt/geen sociaal netwerk, bepaalde klussen of activiteiten niet meer zelf kunnen doen. Flexer bij Present: “de flexprojecten die ik doe passen altijd in mijn agenda. Ik bepaal zelfs wanneer ik vrijwilligerswerk doe en samen met andere flexers maak ik keer op keer verschil maken bij de meest kwetsbare stadsgenoten”. 

Koningin Máxima

De prijzen worden in mei 2019 uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Stemmen nodig

Door te stemmen op Flex Present via stem.oranjefonds.nl/presentalmelo maken we met een Almeloos initiatief kans op een Appeltje van Oranje. Dat is al een hele eer en waardevol voor onze stad. Met het winnen ontvangt Stichting Present ook een geldbedrag. Hiermee kunnen zij nog meer flexprojecten organiseren en uiteindelijk, want daar gaat het Present Almelo om, nog meer kwetsbare mensen in Almelo helpen.  

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.