Wij zijn Present in Nederland

Present Nederland

Present Nijmegen maakt deel uit van het landelijk netwerk van Present Nederland. In 2003 in Zwolle werd de eerste Stichting Present opgericht. De formule bleek aan te slaan en ook in andere plaatsen kwamen er lokale initiatiefnemers om een eigen Present van de grond te krijgen. Het landelijke netwerk groeide snel. In 2011 werd in Zuidoost Friesland de 50e Stichting Present opgericht in bijzijn van Prinses Máxima.

Bekijk hier een actueel overzicht van Present in Nederland.

Het is mogelijk om onder begeleiding van Present Nederland zelf een lokale Stichting Present te starten. Bezoek voor meer informatie hierover de site van Present Nederland.


Waarom ik betrokken ben bij Present?

Samen Nijmegen nog socialer maken

Mijn focus zal vooral liggen om deze Stichting nog meer op de kaart te zetten in Nijmegen en verbindingen en samenwerkingen te zoeken met organisaties en bedrijven zodat wij ons werk voort kunnen zetten. Ik wil mijn netwerk hier graag voor inzetten. Ik hoop dat we via deze weg regelmatig organisaties en bedrijven kunnen benoemen die zich aan ons verbinden om samen met ons Nijmegen nog socialer te maken.

Dolly Toonen – Voorzitter

Je kunt iets aan een ander geven

Omdat Present vrijwilligerswerk leuk en behapbaar maakt. Ook voor mensen die naast baan en gezin eigenlijk niet zoveel tijd meer over hebben. Een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Die missie van Present onderschrijf ik van harte! Het mooie vind ik de omdraaiing: onze werkwijze begint bij de mensen die graag iets voor een ander willen betekenen.

Vrijwilligerswerk is niet (alleen) een opgave. Je kunt iets aan een ander geven. Zo ontstaan mooie ontmoetingen en bloeit de stad op.

Hans Oolbekkink – Secretaris (voormalig voorzitter tot 1 oktober 2019)

Mensen zijn geneigd zich terug te trekken

De visie en missie van Present vind ik heel goed passen bij deze tijd waarbij mensen geneigd zijn zich terug te trekken in hun eigen vertrouwde omgeving en geen mogelijkheden zien of maken om naar een ander om te zien. Ik voel me vereerd dat ik als projectcoördinator de kans krijg om mee te werken aan de groei en ontwikkeling van een organisatie die zo een mooi doel nastreeft en verheug me op het echte werk.

Judith Ferrier – Projectcoördinator