Wij zijn Present in Nederland

Present Nederland

Present Nijmegen maakt deel uit van het landelijk netwerk van Present Nederland. In 2003 in Zwolle werd de eerste Stichting Present opgericht. De formule bleek aan te slaan en ook in andere plaatsen kwamen er lokale initiatiefnemers om een eigen Present van de grond te krijgen. Het landelijke netwerk groeide snel. In 2011 werd in Zuidoost Friesland de 50e Stichting Present opgericht in bijzijn van Prinses Máxima.

Bekijk hier een actueel overzicht van Present in Nederland.

Het is mogelijk om onder begeleiding van Present Nederland zelf een lokale Stichting Present te starten. Bezoek voor meer informatie hierover de site van Present Nederland.


Waarom ik betrokken ben bij Present?

Samen Nijmegen nog socialer maken

Mijn focus zal vooral liggen om deze Stichting nog meer op de kaart te zetten in Nijmegen en verbindingen en samenwerkingen te zoeken met organisaties en bedrijven zodat wij ons werk voort kunnen zetten. Ik wil mijn netwerk hier graag voor inzetten. Ik hoop dat we via deze weg regelmatig organisaties en bedrijven kunnen benoemen die zich aan ons verbinden om samen met ons Nijmegen nog socialer te maken.

Dolly Toonen – Voorzitter

Je kunt iets aan een ander geven

Omdat Present vrijwilligerswerk leuk en behapbaar maakt. Ook voor mensen die naast baan en gezin eigenlijk niet zoveel tijd meer over hebben. Een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Die missie van Present onderschrijf ik van harte! Het mooie vind ik de omdraaiing: onze werkwijze begint bij de mensen die graag iets voor een ander willen betekenen.

Vrijwilligerswerk is niet (alleen) een opgave. Je kunt iets aan een ander geven. Zo ontstaan mooie ontmoetingen en bloeit de stad op.

Hans Oolbekkink – Secretaris (voormalig voorzitter tot 1 oktober 2019)

Dagelijks geluk zit ‘m in kleine zaken

“Winstmaximalisatie” en “rendement” spelen een prominente rol in de wereld waarin ik dagelijks opereer (farmaceutische industrie). Daarnaast is er gelukkig ook het vooruitzicht van betere medicijnen voor ziekten als kanker en Alzheimer, die mij motiveren. Echter, het dagelijks geluk zit ‘m natuurlijk niet in lange termijn doelen, maar juist in kleine zaken, zoals betrokkenheid bij en aandacht voor elkaar. Present biedt in mijn ogen een schitterend platform om hulpvrager én vrijwilliger blij te maken. Graag zet ik mij daarom in als bestuurslid, om deze organisatie (nog) sterker en stabiel te maken.

Floris van Delft – Penningmeester tot 1 mei 2019

Een voldaan en dankbaar gevoel

Ik geloof erin dat we met elkaar de wereld een beetje mooier en liefdevoller kunnen maken. Daar werk ik graag aan mee. De manier waarop we vanuit Present werken, past goed bij mij. Een kennismaking tussen de betrokken partijen, is onderdeel van het project. Het is niet ‘even een klusje’ er komt meer bij kijken. Vaak speelt er schaamte of zijn mensen het vertrouwen in een ander kwijt geraakt. We gaan daar op een zorgvuldige manier mee om.

Het leuke is dat we altijd met gemotiveerde vrijwilligers werken. En het resultaat is dat beide partijen er een voldaan en dankbaar gevoel aan over houden.

Door Hooijer – Algemeen coördinator

Mensen zijn geneigd zich terug te trekken

De visie en missie van Present vind ik heel goed passen bij deze tijd waarbij mensen geneigd zijn zich terug te trekken in hun eigen vertrouwde omgeving en geen mogelijkheden zien of maken om naar een ander om te zien. Ik voel me vereerd dat ik als projectcoördinator de kans krijg om mee te werken aan de groei en ontwikkeling van een organisatie die zo een mooi doel nastreeft en verheug me op het echte werk.

Judith Ferrier – Projectcoördinator

 

Blije mensen en positieve energie

Geweldig werk, waarbij het bouwen van bruggen, betrokkenheid naar mensen en elkaar de helpende hand bieden centraal staan. Ik vind het prachtig om een schakel te mogen zijn, om al die vrijwilligers de ruimte te bieden om zich in te zetten voor burgers die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Het zorgt voor mooie ontmoetingen, veel blije mensen en positieve energie bij mij om dit prachtige werk te blijven doen.

Jos Weustink – Projectcoördinator tot 1 augustus 2018