Nieuwe coördinator Present Noord-Groningen Kees Douma.

17-02-2020

Sinds 1 juni 2019 heeft stichting Present Noord-Groningen een nieuwe coördinator in de persoon van Kees Douma uit Winsum. Kees is de opvolger van Inge Jongman die na de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar wethouder in de stad Groningen is geworden.

Kees is deels werkzaam bij accountantskantoor Douma & Trox en heeft al vele bestuurlijke functies vervuld in diverse maatschappelijk betrokken stichtingen zoals Dorcas Winkel Winsum en stichting Oekraïne projecten maar ook bij stg. Promotie Waddenland, Bedrijvenvereniging Bedum en stichting zwembad Winsum.

Naast de bestuurlijke ervaring bij deze stichtingen heeft hij ook een behoorlijk netwerk opgebouwd en dat is zeker een kwaliteit die hem in zijn functie als coördinator goed van pas komt. “Mijn voornaamste kracht is dat ik de “juiste” mensen aan elkaar weet te “verbinden. Het lijkt mij daarom geweldig  om, samen met bestuur, de visie van Present verder uit te dragen in Noord Groningen (vanwege zowel wonen als werken is dit gebied mij zeer bekend en geliefd).

De eerste maanden heeft hij zich flink ingewerkt in zijn nieuwe functie en de voor niet geheel onbekende stichting Present Noord-Groningen. “Vanuit mijn werkzaamheden voor diverse vrijwilligersorganisaties kwam ik regelmatig met Present in aanraking. Het viel me op dat zij in actie (kunnen) komen als andere mogelijkheden voor de mensen die ze helpen niet meer mogelijk zijn. Vaak zijn ze het laatste vangnet voor de mensen (praktische) hulp nodig hebben om langlopende problemen aan te pakken”.

Present coördineert tussen vrijwilligers die een helpende hand willen bieden en mensen die deze helpende hand nodig hebben. “Als men (door wat voor omstandigheden dan ook) in de problemen komt, zelf niet in staat is  en geen geld of een netwerk heeft om bijvoorbeeld een schuurtje of zolder op te ruimen dan kunnen wij vaak helpen”. Vaak zijn dat werkzaamheden die praktische hulp vragen. Kees probeert dan om de vrijwilligers die zich hebben aangemeld deze klus te laten uitvoeren. Het blijkt dat deze hulp dan nét het duwtje in de rug is om zelf de controle over hun leven weer op te pakken.

“Je staat er versteld van wat een paar uur werk van een groepje vrijwilligers kan doen”, aldus Kees. Andere mensen willen helpen dat zit in mij en als ik daaraan mijn steentje kan bijdragen dan doe ik dat graag.

Lees meer...