Eigen kantoor voor Present NOF!

14-01-2018

Woensdag 10 januari is de handtekening gezet onder de overeenkomst waarbij Stichting Present Noordoost Friesland ruimte huurt van de Evangelische Boektiek aan de Keppelstraat te Dokkum. Reeds geruime tijd was het bestuur van Present op zoek naar een eigen ruimte om vandaar uit haar activiteiten voort te zetten. De eerste verdieping van de Evangelische Boektiek bleek hiervoor uitermate geschikt te zijn.

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk biedt zij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Ook in Noordoost Friesland groeit het werk van Present: de vraag om hulp wordt steeds groter en het aanbod van vrijwilligers neemt toe. Een eigen ruimte om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, was hard nodig.

Voor de Evangelische Boektiek betekende dit, dat de aanwezige kantoorruimte op de eerste verdieping flink opgeknapt moest worden. Vrijwilligers van Present hebben met hulp van sponsoren (bouwbedrijf Schotanus, schildersbedrijf Loonstra, De Jong kantoormeubilair, Visser woninginrichting) er voor gezorgd dat het een fraai geheel is geworden. Zo is er een unieke samenwerking ontstaan tussen twee organisaties, waarbij de Evangelische Boektiek haar klanten kan blijven bedienen met voornamelijk christelijke lectuur en accessoires en Present de daad bij het Woord voegt.

Zie voor het complete nieuwsbericht de website van de Nieuwe Dockumer Courant.