Heerlijk eten

21-11-2018

Samen eten verbindt. Samen genieten van eten vanuit verschillende culturen. En wat werd er heerlijk eten gekookt. Tijdens de Benefietmaaltijd die we organiseerden samen met BenefietvoorNOP kookten twee vrouwen vanuit het AZC heerlijke Nigeriaanse pasteitjes en Aziatisch eten.
Als afsluiting van Stoptober van jongerencentrum Heelal kookte een Nepalese vrouw samen met een Nederlandse vrouw heerlijk Aziatisch eten. Een uitgebreid diner voor een groep jongeren. Verschillende gerechten kwamen op tafel, loempiaatjes, kokosrijst met kip en groente, een dessert met kokos en mango. De jongeren hebben genoten van het eten. Een mooi project waarin talenten gebruikt werden om iets voor een ander te betekenen.
Het afgelopen jaar hebben er verschillende Mix&Match projecten plaats gevonden. Tijdens deze projecten gaan mensen vanuit het AZC Luttelgeest samen met Nederlandse mensen een klus doen. Er zijn onder andere tuinen opgeknapt en mensen verhuisd. Dit project is mede mogelijk door subsidie van het Oranjefonds