Team en Bestuur

Operationeel team

Het operationeel team  zorgt voor de  begeleiding van groepen en contacten met maatschappelijke organisatie.

Het team bestaat uit:

Poulien Pomstra (Coördinator) en groepenbegeleiders: Nancy Kamstra, Annelies Peters, Jurrie Schutte, Mente Spanninga.

Bestuur 

Het bestuur van Stichting Present Noordoostpolder bestaat uit:

Debora van Lummel, voorzitter

Marian Jansen, secretaris

Hendrik Jan Klaver, penningmeester

Nico Kuiper, lid

Mirjam de With, lid

Even voorstellen: Debora van Lummel 

Ik ben Debora van Lummel, al bijna 25 jaar getrouwd met Rob. We hebben drie kinderen en twee schoonkinderen. In mijn vrije tijd wandel ik graag een rondje of pak de fiets voor een langere afstand. Ook de caravan halen we nog wel eens van stal. In het dagelijks leven werk ik als docent godsdienst op het Berechja college op Urk. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk in kerk en maatschappij. De Bijbelstudie voor de dames mag ik leiden, ik ben hoofdredacteur bij de zendingsorganisatie GlobalRize, voor de website Biblword.net,

Sinds kort mag ik me in gaan zetten voor Stichting Present als bestuursvoorzitter. Dit laatste wil ik graag doen omdat Present van belang is in de maatschappij. Mensen, soms aan de rand van de samenleving, worden weer midden in de samenleving gezet door hulp vanuit Present. Vrijwilligers mogen hun tijd inzetten en omzien naar anderen. De combinatie van deze dingen en de brug die Present daarin is, maken dat ik me graag voor deze stichting in wil zetten. Samen met de andere bestuursleden gaan we aan het werk om Present nog meer op de kaart te zetten, zodat meer mensen geholpen kunnen worden

Even voorstellen: Marian Jansen

Ik ben Marian Jansen – Binnenmars. 55 jaar, getrouwd met Hans en moeder van vier volwassen kinderen, die allemaal op zichzelf wonen door het land verspreid en waarvan twee getrouwd zijn. Ik ben al mijn hele leven woonachtig in Emmeloord, en wij zijn lid van de Vrije Baptisten Gemeente “de Fontein”. Ik ben werkzaam als Verzorgende IG in een somatisch verpleeghuis in Lelystad.

Afgelopen voorjaar kwam de noodroep van stichting Present langs voor nieuwe bestuursleden. In die tijd was ik zelf al aan het nadenken wat voor taak ik nog zou kunnen opnemen naast mijn werk. Het werk van Stichting Present heb ik altijd al heel mooi gevonden; je inzetten voor de zwakkeren in de samenleving. Zelf heb ik eenmaal meegedaan met een project en om dan te zien wat je voor verschil kunt maken in een moeilijke situatie is zo mooi. Zodoende voelde ik me geroepen om in te gaan op de oproep en te kijken wat ik voor deze organisatie kan betekenen..

Even voorstellen: Mirjam de With

Mijn naam is Mirjam de With, 35 jaren jong en woon samen met mijn man en drie kinderen in Emmeloord. Naast de zorg voor de kids werk ik twee dagen in de week als juf van groep 3 op een basisschool. Als gezin zijn we actief betrokken bij de Levend Water gemeente in Emmeloord.

Jaren geleden hebben we met onze huiskring een project met Stichting Present gedaan, wat een prachtige en waardevolle ervaring voor alle betrokkenen is geweest. Daarna heb ik het werk van Stichting Present altijd graag gevolgd. Het raakte mijn hart, echt een verschil te kunnen maken in het leven van mensen die geen netwerk hebben.

Ik ben blij dat ik God mag dienen in mijn gemeente maar al een tijdje borrelde er iets in mij om dat breder te trekken. Toen in juni de noodoproep van Stichting Present kwam, voelde ik me dan ook meteen aangesproken. Het lijkt me een prachtige plek om mijn gaven, talenten en ook tijd in te zetten: Actief om te zien naar mensen die hulp nodig hebben in wat voor vorm dan ook. Nu mag ik deel zijn van het bestuur van Stichting Present en hoop zo tot zegen te zijn voor iedereen die dat nodig heeft.

Even voorstellen: Nico Kuiper

Mijn naam is Nico Kuiper en ik ben een gepensioneerd sinds 1 mei 2018. Ik woon in Emmeloord. Ik heb de laatste 30 jaar van mijn arbeidzame leven in de energiewereld gewerkt in heel Europa als Senior Insurance Advisor. Dit houdt in: het verzekeren van nieuwbouw, verbouw en het houden van risico inspecties vanen bij energiecentrales.

De stichting Present kwam via een goede vriend op mijn weg en was voor mij voordien onbekend. Bij nadere kennismaking ben ik wel enthousiast geraakt. De doelstelling spreekt mij aan en er is wat mij betreft een duidelijke plaats in de samenleving voor een dergelijke club. Mensen voor mensen van welke pluimage en soort dan ook, die om niet iets voor elkaar willen betekenen.