Samen Ouder Worden

 

Ouder worden; dát doen we samen!

Zingeving – vrijwilligerswerk – hobby’s – sociale contacten –
sport – kunst en cultuur- prettig wonen – talent – betrokken zijn

Programma Samen Ouder Worden zet zich in Gemeenten Harlingen en Waadhoeke in om jong en oud met elkaar te verbinden en meer ouderen actief te laten zijn en hun leven als zinvol te laten ervaren

Ouder worden gaat ons allemaal aan. Ouder worden zorgt voor uitdagingen én voor kansen. Ook als we ouder zijn, is deelnemen aan de samenleving belangrijk. Daarom slaan Stichting Present Noordwest Friesland en Samen Ouder Worden (SOW) de handen ineen om met de inzet van vrijwilligers ouderen te helpen hun leven op een voor hen zinvolle manier in te vullen. En worden ouderen uitgenodigd om als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan het leven van anderen. Gemeenten Harlingen en Waadhoeke zijn een van de veertig gemeenten waar dit nieuwe programma Samen Ouder Worden van start is gegaan.

Het programma Samen Ouder Worden bestaat al een tijdje in onze Gemeenten en werd gecoördineerd door Harmke Lagerwaard. Harmke heeft een nieuwe baan gevonden in Leeuwarden. Zij geeft daarom het stokje over aan Joyce Heida.

Joyce volgde eerder al een Traineeship bij Stichting Present Noordwest Friesland en is toen aangedragen om de functie van Harmke te vervullen.

“Hoi, mijn naam is Joyce Heida. Na mijn opleiding Leisure Management heb ik in het programmering team van The Tall Ships Races 2018 meegewerkt en al snel daarna werd ik benaderd om als coördinator en hoofdtrainer bij de Harlinger Mixed Hockey Club (HMHC) aan de slag te gaan. Dit werk doe ik met veel plezier, want het hockeyspelletje is echt mijn passie. Maar naast deze werkzaamheden miste ik een maatschappelijk stukje op het gebied van werk. Afgelopen zomer volgde ik daarom een loopbaantraject bij Queenfishers en daarin leerde ik nog meer over mezelf. Ik ben daarna dan ook snel gaan netwerken in de sociale sector. Zo kwam ik bij Stichting Present terecht, waar mij een leuk traineeship werd aangeboden. Een half jaar lang zette ik me, naast mijn werk bij HMHC, in bij Present en volgde ik leuke trainingen. Na een training over talenten, doelen en dromen was mijn doel duidelijk: ik ga als ervaringsdeskundige mensen helpen in hun strijd tegen onverklaarbare lichamelijke klachten. Ik heb me n.a.v. de training aangemeld bij een coach om mij te begeleiden om mijn eigen bedrijf op te zetten. Maar toen gingen aan alle kanten balletjes rollen en werd ik onder andere aangedragen door Present om de functie van Harmke op me te nemen. Deze kans wilde ik niet laten schieten en het komende jaar kom ik onder andere in actie voor SOW om mijn kwaliteiten in te zetten voor anderen, mijn vaardigheden verder te ontwikkelen en om mijn visie m.b.t. een gezond en gelukkig leven door te geven aan zoveel mogelijk mensen. Een vrijwillige bijdrage doet namelijk goed voor de gezondheid van de hulpontvanger, maar ook aan die van de hulpgever.”

Voor meer informatie, interesse als vrijwilliger of vragen over Samen Ouder Worden in Gemeenten Harlingen en Waadhoeke kunt u contact opnemen met Joyce Heida. Telefonisch is zij te bereiken op het nummer 0651897715 en per mail op joyce.heida@presentnwf.nl