verslag van onze vrijwilliger

11-01-2021

‘dus heb ik meteen maar daad bij het woord gevoegd, om voor mijzelf het ijs te breken’

 

 

Tweede tuindag sociaal tuinieren Present NWF

Onze vrijwilliger aan het woord:
Mijn eerste ervaring met sociaal tuinieren voor Stichting Present NWF. Stichting Present maakt gebruik van een whatsappgroep genaamd ‘Flexgroep NWF’. Een whatsappgroep met mensen die allemaal als vrijwilliger werken voor Present. Via deze app laten de projectcoördinatoren weten welke aankomende projecten vrijwilligers nodig hebben. Je kunt via de app zelf bepalen of je meedoet ja of nee. Zo kwam er het bericht dat er nog één vrijwilliger nodig was voor een tuinproject van sociaal tuinieren op een zaterdag. Ik had mijzelf net die week aangemeld voor Stichting Present, dus heb ik meteen maar daad bij het woord gevoegd, om voor mijzelf het ijs te breken.

Op een prachtige novemberdag, de zon straalde reed ik naar Oosterbierum. Toen ik arriveerde was de projectcoördinator al aanwezig samen met de andere vrijwilliger. We hebben samen eerst besproken wat er allemaal precies moest gebeuren. De tuin van de hulpvrager was verwilderd en hij kon dit helaas zelf niet meer onderhouden vanwege gezondheidsklachten. Een mooie snoeiklus voor ons dus. De hulpvrager zelf heeft ook meegeholpen binnen zijn mogelijkheden. Normaal is de groep groter, maar i.v.m. coronamaatregelen is dit niet mogelijk. Het project liep erg vloeiend. Er hing een harmonieuze sfeer en het zonnetje scheen, ideaal voor een project sociaal tuinieren.
Hulp kwam ook uit onverwachte andere hoeken. Zo kregen we een kruiwagen van de achterbuurman te leen en een andere buurman kwam een extra GFT container brengen voor het snoeiafval. We werden tussendoor ook nog verrast met lekkere broodjes van de bakker, verzorgd door de projectcoördinator. De hulpvrager was ons zeer dankbaar, ik kreeg zelfs nog een appje dat hij enorm blij was met het resultaat. Al met al een leuke voldoening gevende ervaring en zeker voor herhaling vatbaar!