Dit is Present

Dit zijn wij

Op tal van plekken in Nederland zijn we Present. We hebben tientallen lokale stichtingen, zo ook in Nunspeet. Al vele vrijwilligers vonden via ons hun weg naar kortdurende projecten in hun eigen buurt of regio. Hun werk vormt een welkome aanvulling op de bestaande professionele hulpverlening. Daarbij is zo’n project doorgaans voor de hulpgever en de ontvanger verrijkend.

Via Present Nunspeet komen we bij vele mensen over de vloer. Tal van vrijwilligers gaan via ons voor een dag of dagdeel aan de slag. Opruimen, schoonmaken, schilderen of gewoon een bakje koffie en een luisterend oor. Het kan allemaal via Present.

Kantoor

Als Present Nunspeet maken we deel uit van een landelijk netwerk. Het kantoor van Present Nederland met enkele betaalde krachten en vrijwilligers staat in Amersfoort.
Tal van mensen zijn Present in Nunspeet en overal in Nederland. We hebben ook een lokaal team en bestuur voor Present Nunspeet. Hieronder lees je wie we zijn en waar je ons voor kunt bellen of mailen. Het team van Present Nunspeet bestaat uit:


Bestuur

Tal van mensen zijn Present in Nunspeet en overal in Nederland. Hieronder kun je kort kennismaken met onze bestuursleden.

Elionora Schravendeel

Algemeen bestuurslid/groepenbegeleider

“Ik ben echtgenote, moeder en oma. In 2021 zijn wij in Nunspeet komen wonen vanuit de Randstad. Wat kunnen we hier genieten van de prachtige bossen en heidevelden, de zandverstuivingen! Ik heb 25 jaar in het voortgezet onderwijs gewerkt in Rotterdam en omgeving, als docent Frans en later ook in andere functies. Na onze verhuizing ben ik op zoek gegaan naar een plek waar ik mezelf kan inzetten voor andere mensen en voor mijn nieuwe woonplaats. Bij Present heb ik een mooi plekje gevonden. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten, van elkaar leren, met elkaar aan de samenleving bouwen en van Nunspeet een fijn dorp maken voor iedereen.”

Jelle Katsman

Secretaris

“Ons gezin (mijn vrouw Sandra en onze twee kinderen) is begin 2018 naar Nunspeet verhuisd. Belangrijk vonden we daarbij dat we ook hier op deze nieuwe plek actief betrokken zouden zijn met onze omgeving: hetzij via de school van de kinderen, hetzij op andere manieren. Dit om midden in de samenleving te staan en om onze gaven en talenten te gebruiken om andere mensen te helpen. Present heeft het prachtige doel om mensen samen te brengen, mensen die iets te geven hebben en mensen die iets nodig hebben. Wekelijks zijn mensen voor en via Present actief om dit doel na te streven. Ik voel het dan ook als een voorrecht om hier in de rol van bestuurslid een bijdrage aan te leveren om zo het geweldige werk van de coördinatoren én de vrijwilligers van Present te ondersteunen. ”

Geerlof van Loo

Penningmeester

“Graag wil ik een bijdrage leveren aan Stichting Present Nunspeet. Een stichting die een brug mag slaan tussen mensen die hulp nodig hebben en hen die graag die hulp willen bieden. Geweldig dat zoveel mensen zich vrijwillig inzetten om een ander tot een hand en een voet te zijn. We hopen zo samen het verschil te mogen maken en er voor iedereen te zijn. ”

Ronald de Rooij

Algemeen bestuurslid

“Verbinden is een belangrijke kernwaarde voor mij en verbinden is datgene wat Stichting Present Nunspeet doet. Verbinder zijn in de samenleving en mensen die iets kunnen geven verbinden met mensen die iets nodig hebben daar staat Present Nunspeet voor. Geweldig dat we ook in Nunspeet een actieve stichting hebben die Nunspeet in beweging brengt en bouwt aan het vanzelfsprekend maken dat we er voor elkaar mogen zijn en elkaar mogen zien! Dat is waar ik me graag als bestuurslid voor wil inzetten en wil helpen die verbindingen te maken en te onderhouden. Met mijn vrouw en onze 2 heerlijke dochters wonen we in het fantastische Nunspeet. In 2005 zijn we “geëmigreerd” vanuit Amstelveen en we hebben nog geen moment spijt van gehad. Inmiddels ben ik 30 jaar een gedreven ondernemer in de financiële dienstverlening en verzekeringen met een sociaal hart. Heerlijk om als bestuurslid ondersteunend te mogen zijn aan het geweldig team van Stichting Present Nunspeet. ”

Dirk van den Dool

Algemeen bestuurslid

“Een brug slaan… dat vind ik een mooi en aansprekend onderdeel uit de missie van Present. De meerwaarde hiervan heb ik vaak mogen ervaren in mijn vorige woonplaats, Amersfoort. Hier heb ik enkele jaren als groepenbegeleider meegewerkt. Elke keer weer na de afronding van een project was er zoveel dankbaarheid, zowel bij de hulpontvanger als hulpbieder(s). Nu ik in Nunspeet woon wil ik mij hier ook graag weer inzetten voor Present en het is fijn om in Nunspeet een bijdrage te mogen leveren in onze plaatselijke samenleving.
Nog even kort over mijzelf, sinds de zomer van 2018 woon ik samen met mijn vrouw Anneke in Nunspeet. Nadat onze dochters het huis hadden verlaten hebben wij de stap gezet naar deze mooie plaats op de Veluwe. Dit is een schitterende uitvalsbasis voor vele kilometers hardlopen, fietsen en wandelen.”

Contact

Wil je graag in contact komen met een van onze bestuurders? Neem gerust contact met ons op.