Meet & Eat

Op 4 oktober 2019 is onze eerste Meet & Eat.
Doe je mee? Meld je dan aan!

Wat is Meet & Eat?

Meet & Eat is een avond waarbij bewoners van Nunspeet eenmalig statushouders, eventueel met hun taalmaatje, ontvangen om bij hen thuis gezellig samen te eten. Dit is een leuke, laagdrempelige manier om statushouders te ontmoeten. Voor hen is het een mooie manier om meer mensen te leren kennen in Nunspeet. Zo kunnen zij ook wat meer leren over Nederlandse gewoontes en natuurlijk ook andersom, een bijzondere ervaring. Het is een eenmalige, gezellige activiteit en er zijn geen verdere verplichtingen na de Meet & Eat.

Hoe werkt het?

Op de vermelde datum (4 oktober) kook je als gastadres voor of met statushouders (en hun taalmaatjes) een warme maaltijd. Je kan je aanmelden als gezin, vriendengroep, collega’s of groep van een kerk. Wanneer je je aanmeldt, geef je aan hoeveel gasten je wilt of kunt ontvangen en of je overige (dieet)wensen hebt. Present probeert dan een zo goed mogelijke match te vinden, met alle informatie die je hebt doorgegeven.

 

Wat verwachten we van jou als gastadres?
– Je houdt de datum van de Meet & Eat vrij
– Je woont in Nunspeet
– Van tevoren lees je alle informatie op de website door of stuurt een mailtje om deze informatie te ontvangen in een Word bestand
– Je kookt halal
– Met het (eventueel samen met de statushouders en hun taalmaatjes) koken houd je rekening met dieetwensen. Als je graag samen met de gasten wilt koken, dan kan je dat bij de opgave doorgeven. Kirsten zal dan met de statushouders (en hun taalmaatjes)overleggen of zij dat ook willen. Dat wordt dan daarna kortgesloten met het gastadres.
– De aangegeven tijden voor de Meet & Eat staan vast, de activiteit is daarna dan dus ook echt afgelopen. Zorg dus o.a. dat het eten op tijd klaar is.
Wij wensen jullie een fijne avond toe met mooie ontmoetingen!

 

Om je aan te melden, kun je het aanmeldformulier hier invullen.

 

Als er nog vragen zijn stuur dan een e-mail naar Kirsten@presentnunspeet.nl .
Als jullie opmerkingen hebben kunnen jullie dit aangeven in het evaluatieformulier dat na de Meet & Eat naar jullie zal worden gestuurd. Aangezien deze activiteit voor de eerste keer wordt georganiseerd, zou het fijn zij als jullie deze in willen vullen.
Mochten jullie op de avond zelf nog tegen problemen aan lopen, bel dan naar Kirsten: 06-39344798.

 

Tips voor de Meet & Eat

Meet: Naast het aanbieden van de maaltijd, en het eventuele samen koken, kun je voostellen een wandeling te maken, een spelletje te doen (bijvoorbeeld: sjoelen, dammen, schaken of een kaartspelletje) en/of foto’s te bekijken van je gezin/vrienden en Nederland. Meer tips en antwoorden op eventuele vragen kun je vinden op het tabblad ‘Tips voor Meet & Eat’.

 

Eat: Houd rekening met de opgegeven dieetwensen van de gasten. Een typisch Nederlands gerecht is leuk om iets mee te geven van de Nederlandse cultuur. Als iedereen het leuk vindt om samen te koken kan dit ook, misschien is het dan leuk om voor te stellen een gerecht/recept van de statushouders te maken.
Het hoeft geen bijzonder of lastig recept te zijn, als het maar aan de dieetwensen voldoet. Verder gaat het vooral om de ontmoeting bij het eten.