Hiep hiep hoera! Present komt!

13-09-2021

Dat stond er op 11 september op de kalender van de mevrouw, waar een deel van het team en bestuur van Present zaterdag 11 september ging klussen. De tuin was helemaal vol met onkruid en overwoekerd door klimop…een wildernis om te zien. Mevrouw deed maar steeds het rolgordijn dicht om het niet te hoeven zien. Zelf was ze niet in staat om er verandering in te brengen. Met z’n vieren zijn ze aan de slag geweest en hebben een paar karren vol tuinafval weggebracht. Aan het eind van de middag lieten ze een dankbare mevrouw achter.

Op een ander adres werd een man blij gemaakt. Ook zijn tuin was voor hem zelf niet meer om door te komen. Het gras stond kniehoog, buxusstruiken stonden er dood bij. Hier zijn zeven team- en bestuursleden ’s middags aan de slag geweest. Ook hier werden er karrenvrachten tuinafval weggevoerd.

Naast het praktisch bezig zijn en de bewoners helpen, was het ook een gezellige middag met eigenlijk een stukje teambuilding. Het team en bestuur sloot de dag af met een gezellig buffet. Tijdens het eten werd er op een originele manier verder kennis gemaakt met elkaar, door te achterhalen welke anekdote of weetjes er bij iemand hoorden. Een paar voorbeelden:
“Naast het nodige serviesgoed heb ik oa ook m’n been, pols en enkel in de loop der jaren gebroken.”
”Ik erg van chocolade hou en mijn (vrouwelijke) collega’s mij the feeder noemen.”
“Zilver gewonnen op de Europees kampioenschap twirlen in London.”