Kerstlichtje 2020

11-01-2021

Eind vorig jaar werd door de wijkgemeente Sionskerk de actie ‘Kerstlichtje’ 2020 georganiseerd. Een actie, waarbij iemand die zich daarvoor had aangemeld iemand kreeg toegewezen, wie hij/zij een aantal keer kon verwennen met iets wat hij/zij zelf had bedacht. Op die manier kon hij/zij als het ware als een lichtpuntje brengen in het leven van die ander.

Eén van de mooie ervaringen die hierover werd geschreven, is te mooi om niet te delen:

“Via de Hervormde Kerk had ik me aangemeld om een Kerslichtje te zijn. Ik kreeg het adres van een nieuwkomer door..
De eerste keer heb ik een zelfgebakken cake aan de deur gehangen (dus zonder me bekend te maken).
Een week later nam ik een rustieke kaars me: ik belde aan en ik mocht binnen komen. Ik vertelde dat ik de gebakken cake aan de deur had gehangen: deze was goed in de smaak gevallen!
In het kwartiertje dat ik er was legde ik kort iets van deze actie uit: ze waren blij verrast, vertelden van hun afkomst en de samenstelling van hun gezin.
Ik legde uit dat ik hen nog twee keer zou komen verrassen met iets.
De daaropvolgende week was het de 3e keer dat ik bij hen was.
In aanloop naar dit bezoek had ik enig overleg gehad met de leerkracht van hun zoon. Bij het vorige bezoekje had ik begrepen op welke school hij zit. Via zijn juf kreeg ik het geschiedeniswerkboek van de jongen in handen. Dat boekje had ik deze keer bij me.
We hebben in een uurtje het boek doorgenomen en besproken: o.a. tijden van de Franse revolutie en de 2e WO.
We praatten over zijn zwemles en over de tijd dat ik 41 jaar geleden als meester op zijn school het onderwijs instapte.
De jongen had voor mijn komst een lekkernij gemaakt: een pannenkoekje met iets zoetigs erin mmmmmmmmmmm. De tijd vloog voorbij.

De 4e keer dat ik dit gezin zal bezoeken mag ik opnieuw hun kerstlichtje zijn. Ik weet nog niet precies wat ik ga doen, maar ik neem me voor om de vader in het zonnetje te zetten.

Een mooie actie om zo een ander in het Licht te zetten.”

Misschien spreekt dit verhaal je erg aan en wil je de eerstvolgende keer ook graag aan deze actie meedoen. Houd dan eind van dit jaar onze website daarover in de gaten.