Online voorlezen

22-02-2021

“#watkannogwel Toen ik hoorde dat een afdeling van Stichting Philadelphia Zorg voor de zoveelste keer in quarantaine zat, zakte mij de moed in de schoenen. Al maanden mag er geen of nauwelijks visite komen. Terwijl dat juist is waar de bewoners zo naar uitkijken.

Zo hoorde ik van de begeleiding dat de bewoners vaak eenzaam achter de televisie zitten of stilletjes achter het raam alleen naar buiten kijken. Dit kunnen we toch niet accepteren!

Present zal Present niet zijn als we niet kijken naar wat er nog wél kan. En zo hebben we vanochtend online voorgelezen. Medewerkers van grote partnerbedrijven van Present Nederland hebben online een prachtig verhaal voorgelezen over Tommie en Lova.

Zichtbaar hebben de bewoners kunnen genieten van dit verhaal. Niet alleen het voorlezen was geweldig, maar even de persoonlijke aandacht die ze hebben gekregen is in deze tijd enorm waardevol!

Dus laten we niet kijken wat er allemaal niet kan, maar juist naar wat er wél kan!”

Ook in het Welgelegenhuis is er genoten van een voorleesproject. Op 12 april werd er via de tablet voorgelezen aan ouderen, die er er aandachtig naar hebben geluisterd. Dat is op de foto’s wel te zien.