Team en Bestuur

Coördinator Marleen Kragt
Coördinator Marit Hofman
Administratief medewerkster Ellen Taal
Groepenbegeleiders Wiebe Oosterhaven
Oskar Wong
Menno Polinder
Gerrianne Runhaar
Bedrijvennetwerker
Trainee Romy Baartman
Rozanne van Dijk
Demi van den Brink
Lauren Akkerman
Anneli Scheurwater
Voorzitter Egbert Ribberink
Penningmeester Geerlof van Loo
Secretaris Jelle Katsman
Algemeen Dirk van den Dool

Team

Marleen Kragt Coördinator
Ik ben 38 jaar, ben getrouwd en heb vijf kinderen (waarvan twee pleegkinderen) en ik woon in IJsselmuiden. Sinds 1 oktober 2017 ben ik werkzaam als coördinator bij Stichting Present Nunspeet. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Ieder mens heeft kwaliteiten en als deze ook nog worden ingezet om een ander te helpen, dan kan ik alleen maar God dankbaar zijn, dat ik daarbij mag helpen in een coördinerende rol! Naast het werk wat ik bij Present Nunspeet doe, werk ik ook als jongerenwerker in de Hervormde gemeente de Hoeksteen. Het is mijn passie om jongeren en kinderen meer van de liefde van God te laten zien en ervaren!

Marit Hofman Coördinator
Ik ben Marit Hofman, 48 jaar jong, getrouwd, moeder en oma. Daarnaast ben ik al een flink aantal jaren actief in Nunspeet als coördinator van het Servicepunt Vrijwilligers. Nu heb ik de overstap naar Present gemaakt, waar ik ooit bij aan tafel zat tijdens de oprichting in Nunspeet. Leuk om deze organisatie nu van binnenuit te leren kennen en mij daarvoor in te kunnen zetten!
Ik houd ervan om mensen tot hun recht te laten komen. Dat kan als vrijwilliger van Present, doordat je talenten en vaardigheden inzet voor een ander, of doordat je tijd vrijmaakt om dienstbaar te zijn. Het kan ook doordat een hulpvrager door de inzet van een Present-vrijwilliger geholpen wordt om nieuwe stappen te zetten. We zijn bedoeld om elkaar tot steun te zijn, en Present maakt dat mogelijk! Naast het ondersteunen van vrijwilligerswerk ben ik ook actief als coach waarbij ik aandacht heb voor innerlijk, uiterlijk en de creatieve kanten van de mens. Wees welkom om kennis te maken en te kijken wat jij kan betekenen voor Present!

 

Ellen Taal Administratief medewerksterEllen Taal Administratief medewerkster
Een naaste zijn voor de ander, dat wil ik graag op allerlei manieren vormgeven in mijn leven. Om zo de ander te laten opbloeien. Sinds april 2013 doe ik dat achter de schermen  voor Present Nunspeet  als administratief medewerker. Ik vind het waardevol om mee te denken en om allerlei administratieve taken uit te voeren, zodat al onze vrijwilligers hun mooie werk voor Present kunnen doen en ons werk meer bekendheid krijgt.

 

 

Wiebe Oosterhaven Groepenbegeleider
Ik ben getrouwd met Jeannette. Wij hebben 3 kinderen: Tessa, Iris en Lennard. Vanuit Friesland ben ik hier in het onderwijs terecht gekomen. Na als leerkracht in het basisonderwijs te hebben gewerkt ben ik inmiddels ruim 28 jaar werkzaam op De Wingerd, een school voor het Speciaal Onderwijs (eerst als groepsleerkracht en de laatste jaren als stagecoördinator en gymleerkracht). Met veel plezier werk ik met deze doelgroep. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het sporten. Momenteel zijn Jeannette en ik in training voor de Muskathlon in mei in Ethiopië. Wij willen graag Jezus volgen door om te zien naar onze ‘naaste’: in dit geval via Compassion, de organisatie die opkomt voor kinderen die in armoede opgroeien. De afgelopen jaren ben ik door Samen Kerst al meerdere keren betrokken geraakt bij het werk van de Stichting Present. Het lijkt mij mooi en dankbaar werk om me hiervoor in te zetten.

Oskar Wong Groepenbegeleider
Sinds 2014 woon ik in de mooie gemeente Nunspeet. Ik ben getrouwd met Linda en wij mogen deze zomer ouders worden van een zoon. In mijn werk voor de gemeente Dronten heb ik de mogelijkheid om vrijwilligers in te zetten in situaties waarbij mensen niet zelf de middelen of het netwerk hebben. Omdat ik daarin zie hoeveel deze vrijwilligers kunnen betekenen, heb ik mij twee jaar geleden aangemeld bij Stichting Present Nunspeet. Naast groepenbegeleider, hoop ik zelf ook nog vaak de handen uit de mouwen te kunnen steken.

 

Menno Polinder Groepenbegeleider (bij de mannengroep nieuwkomers)
Mijn naam is Menno. Het belangrijkste aan mij is dat ik van Jezus houd en dat ik Hem wil volgen. Daar komt mijn passie voor het opbloeien van mijn medemens vandaan, en ik heb een diep geloof in de term bestemming. Niet om de ander de maat te nemen. Wel om te duiden wat opbloeien betekent.
Ook mijn ouders en grootouders waren Nunspeters of Doornspiekers en dat maakt mijn plekje bij Present Nunspeet wel speciaal. Omdat ik ook nog eens allochtonen begeleid in het leren van het Nederlands, nodig ik mensen snel uit om ook het Nunspeets machtig te worden door een cursus in het prachtige dialect van ons “inboorlingen”.
Ik ben getrouwd met Alette, heb vier kinderen en een bijzondere bonusdochter. En ja, mijn leeftijd kunt u afleiden uit mijn “bouwjaar”. Dat was 1970. Ik heb al heel wat beroepen gehad en wil daarover kwijt dat ik opbloei als “mensen om mij heen opbloeien.”.

Gerrianne Runhaar Groepenbegeleider (bij de vrouwengroep nieuwkomers)
Mijn naam is Gerrianne Runhaar. In het voorjaar van 2019 zijn wij met ons gezin vanuit Indonesië terug naar Nederland verhuisd en in Nunspeet komen wonen. Na een paar jaar als pedagoog in de jeugdzorg te hebben gewerkt en daarna gedurende acht jaar de zending in West-Kalimantan te hebben ondersteund, zorg ik nu dagelijks voor onze vier jonge kinderen. Ondanks dat ik hierbij mijn handen vaak (letterlijk) vol heb, wil ik mij graag inzetten voor mijn naasten. Stilzitten is niks voor mij, maar praten doe ik graag; volgens mij een handige combinatie bij de projecten van Present. De kennis en ervaring die ik heb opgedaan door het leven in een ander land en andere cultuur denk ik goed te kunnen gebruiken om de nieuwkomers in Nunspeet een handje te helpen. Vandaar dat ik de rol als groepenbegeleider graag op me neem.

Romy Baartman Trainee
Mijn naam is Romy Baartman. Ik ben 17 jaar oud en woon in IJsselmuiden. Ik doe op dit moment de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niv. 4 op het Menso Alting.
Ik zit in een hele leuke kerk waar we vaak worden uitgedaagd om vrijwilligerswerk te doen. We hebben inmiddels veel projecten gedaan en zo ben ik in contact gekomen met stichting Present. Ik ben in gesprek gegaan met de coördinator van Present Nunspeet en super enthousiast geworden over het traineeship dat mij werd aangeboden.
Ik hoop veel te leren van Present en ook andere leeftijdsgenootjes enthousiast te maken over Present.

Rozanne van Dijk Trainee
Mijn naam is Rozanne van Dijk. ik ben 16 jaar en word 1 april 17 jaar. Op dit moment ben ik gestopt met de opleiding bakkerij en patisserie, dat is ook de reden dat ik nu deze training volg. Ik hoop volgend schooljaar te starten met een nieuwe opleiding maatschappelijke zorg. Ik kijk er heel erg naar uit om de komende weken dit traject te volgen, zodat ik meer de verschillende doelgroepen leer kennen en welke activiteiten er allemaal plaats vinden in de zorg.

 

Demi van den Brink Trainee
Hoi, ik ben Demi van den Brink, 19 jaar en woon in IJsselmuiden. Afgelopen Januari heb ik mijn opleiding Helpende Zorg & Welzijn afgerond op het Deltion College. In september hoop ik te starten met de opleiding Verzorgende IG. Tot die tijd, wil ik mij graag dienstbaar opstellen en heb ik mij dus aangemeld bij Stichting Present en ga ik het traineeship traject volgen!

 

 

Lauren Akkerman Trainee
Hallo, ik ben 17 jaar. Ik ga het komende half jaar stage lopen bij Present, omdat ik met mijn mbo opleiding ben gestopt. ik hoop volgend jaar naar de havo te gaan, maar in de tussentijd wil ik wel wat nuttigs doen.

 

Anneli Scheurwater Trainee
Ik ben Anneli Scheurwater ik ben 16 jaar oud en zit op het Deltion College in het eerste jaar en doe sociaal werk. Ik heb gekozen voor sociaal werk omdat ik het leuk vind om anderen te helpen. Ik wil voor anderen klaar staan en ze hulp bieden waar dat nodig is. Ik vind het belangrijk dat mensen zich gezien, gehoord en gewaardeerd worden. Ik ga het trainee project volgen om het sociaal werk veld verder te ontdekken en mijn vele mogelijkheden te bekijken. Ook hoop ik hiermee veel mensen te kunnen helpen en ze een lach op het gezicht te kunnen bezorgen!

Bestuur

Egbert Ribberink Voorzitter
Winst voor de samenleving. Dat is waar Present voor staat. Door goed doen, goed te doen, voegt Present iets heel unieks toe aan het sociale domein. Onverwachte ontmoetingen. Kansen te over om iets voor de ander te betekenen en daar zelf ook van te genieten. Onderzoeken (ook externe) laten zien hoe veel winst er voor de hulpontvangers en deelnemers geboekt wordt. Een heel bijzonder werk. Ik vind het fijn om vanuit mijn werkervaring iets bij te dragen aan dit mooie werk als bestuurslid en via die weg ook aan de Nunspeetse samenleving.

 

Geerlof van Loo Penningmeester
Graag wil ik een bijdrage leveren aan Stichting Present Nunspeet. Een stichting die een brug mag slaan tussen mensen die hulp nodig hebben en hen die graag die hulp willen bieden. Geweldig dat zoveel mensen zich vrijwillig inzetten om een ander tot een hand en een voet te zijn. We hopen zo samen het verschil te mogen maken en er voor iedereen te zijn.

 

 

Jelle Katsman Secretaris
Ons gezin (mijn vrouw Sandra en onze twee kinderen) is begin 2018 naar Nunspeet verhuisd. Belangrijk vonden we daarbij dat we ook hier op deze nieuwe plek actief betrokken zouden zijn met onze omgeving: hetzij via de school van de kinderen, hetzij op andere manieren. Dit om midden in de samenleving te staan en om onze gaven en talenten te gebruiken om andere mensen te helpen. Present heeft het prachtige doel om mensen samen te brengen, mensen die iets te geven hebben en mensen die iets nodig hebben. Wekelijks zijn mensen voor en via Present actief om dit doel na te streven. Ik voel het dan ook als een voorrecht om hier in de rol van bestuurslid een bijdrage aan te leveren om zo het geweldige werk van de coördinatoren én de vrijwilligers van Present te ondersteunen.

 

Dirk van den Dool Algemeen bestuurslid
Een brug slaan… dat vind ik een mooi en aansprekend onderdeel uit de missie van Present. De meerwaarde hiervan heb ik vaak mogen ervaren in mijn vorige woonplaats, Amersfoort. Hier heb ik enkele jaren als groepenbegeleider meegewerkt. Elke keer weer na de afronding van een project was er zoveel dankbaarheid, zowel bij de hulpontvanger als hulpbieder(s). Nu ik in Nunspeet woon wil ik mij hier ook graag weer inzetten voor Present en het is fijn om in Nunspeet een bijdrage te mogen leveren in onze plaatselijke samenleving.
Nog even kort over mijzelf, sinds de zomer van 2018 woon ik samen met mijn vrouw Anneke in Nunspeet. Nadat onze dochters het huis hadden verlaten hebben wij de stap gezet naar deze mooie plaats op de Veluwe. Dit is een schitterende uitvalsbasis voor vele kilometers hardlopen, fietsen en wandelen.

Beloning

  • Onkostenvergoeding bestuur: nee
  • Niet-bovenmatig vacantiegeld bestuur: nee
  • Toelichting vergoeding bestuur: bestuursleden zijn onbezoldigd
  • Beloningsbeleid medewerkers: conform CAO Zorg & Welzijn