Team en Bestuur

Coördinator Marleen Kragt
Administratief medewerkster Ellen Taal
Groepenbegeleiders Arie Bouterse
Wiebe Oosterhaven
Oskar Wong
Gerard van den Hoorn
Trainee Kirsten Bredewout
Voorzitter Egbert Ribberink
Penningmeester Jako van Veen
Secretaris Rianne Hanskamp
Algemeen bestuurslid Jelle Katsman

Team

Marleen Kragt Coördinator
Ik ben 38 jaar, ben getrouwd en heb vijf kinderen (waarvan twee pleegkinderen) en ik woon in IJsselmuiden. Sinds 1 oktober 2017 ben ik werkzaam als coördinator bij Stichting Present Nunspeet. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Ieder mens heeft kwaliteiten en als deze ook nog worden ingezet om een ander te helpen, dan kan ik alleen maar God dankbaar zijn, dat ik daarbij mag helpen in een coördinerende rol! Naast het werk wat ik bij Present Nunspeet doe, werk ik ook als coördinator bij Present Kampen. In 2016 ben ik begonnen met de opleiding HBO management en ik zit inmiddels in het tweede jaar. Verder ben ik kerkelijk actief bij de hervormde gemeente de Hoeksteen in IJsselmuiden, waar ik me onder andere mag inzetten bij verschillende activiteiten in de gemeente (bijv. het Roemenië-project en als reisleider bij de Quatemala-reis).

 

Ellen Taal Administratief medewerksterEllen Taal Administratief medewerkster
Een naaste zijn voor de ander, dat wil ik graag op allerlei manieren vormgeven in mijn leven. Om zo de ander te laten opbloeien. Sinds april 2013 doe ik dat achter de schermen  voor Present Nunspeet  als administratief medewerker. Ik vind het waardevol om mee te denken en om allerlei administratieve taken uit te voeren, zodat al onze vrijwilligers hun mooie werk voor Present kunnen doen en ons werk meer bekendheid krijgt.

 

 

Kirsten Bredewout Trainee
Ik ben Kirsten Bredewout. Ik ben 19 jaar en woon in Nunspeet. Op het moment ben ik bezig met mijn vervolgopleiding. Ik vind het belangrijk om iets bij te dragen aan de samenleving, om iets te kunnen betekenen voor een ander en wou graag iets praktisch doen. Bij Present hoop ik te helpen met het organiseren van Eat&Meet en daarbij mensen die elkaar normaal gesproken niet snel zouden spreken met elkaar in contact te brengen, om voor hen een mooie ervaring te organiseren.

 

Arie Bouterse Groepenbegeleider
Nog niet zo heel  lang woon ik samen met mijn vrouw in het centrum van Nunspeet. Wij hebben 2 gehuwde dochters en 5 kleinkinderen. Na mijn pensionering ben ik in onze vorige woonplaats ook al geruime tijd actief geweest voor Stichting Present. Mooi en goed werk dat dringend noodzakelijk is. Als christen vind ik het belangrijk om uit te reiken naar de zwakkeren in de samenleving en zo iets van de liefde van Christus aan anderen te laten zien.

 

 

Wiebe Oosterhaven Groepenbegeleider
Ik ben getrouwd met Jeannette. Wij hebben 3 kinderen: Tessa, Iris en Lennard. Vanuit Friesland ben ik hier in het onderwijs terecht gekomen. Na als leerkracht in het basisonderwijs te hebben gewerkt ben ik inmiddels ruim 28 jaar werkzaam op De Wingerd, een school voor het Speciaal Onderwijs (eerst als groepsleerkracht en de laatste jaren als stagecoördinator en gymleerkracht). Met veel plezier werk ik met deze doelgroep. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het sporten. Momenteel zijn Jeannette en ik in training voor de Muskathlon in mei in Ethiopië. Wij willen graag Jezus volgen door om te zien naar onze ‘naaste’: in dit geval via Compassion, de organisatie die opkomt voor kinderen die in armoede opgroeien. De afgelopen jaren ben ik door Samen Kerst al meerdere keren betrokken geraakt bij het werk van de Stichting Present. Het lijkt mij mooi en dankbaar werk om me hiervoor in te zetten.

Oskar Wong Groepenbegeleider
Sinds 2014 woon ik in de mooie gemeente Nunspeet. Ik ben getrouwd met Linda en wij mogen deze zomer ouders worden van een zoon. In mijn werk voor de gemeente Dronten heb ik de mogelijkheid om vrijwilligers in te zetten in situaties waarbij mensen niet zelf de middelen of het netwerk hebben. Omdat ik daarin zie hoeveel deze vrijwilligers kunnen betekenen, heb ik mij twee jaar geleden aangemeld bij Stichting Present Nunspeet. Naast groepenbegeleider, hoop ik zelf ook nog vaak de handen uit de mouwen te kunnen steken.

 

Bestuur

Egbert Ribberink Voorzitter
Winst voor de samenleving. Dat is waar Present voor staat. Door goed doen, goed te doen, voegt Present iets heel unieks toe aan het sociale domein. Onverwachte ontmoetingen. Kansen te over om iets voor de ander te betekenen en daar zelf ook van te genieten. Onderzoeken (ook externe) laten zien hoe veel winst er voor de hulpontvangers en deelnemers geboekt wordt. Een heel bijzonder werk. Ik vind het fijn om vanuit mijn werkervaring iets bij te dragen aan dit mooie werk als bestuurslid en via die weg ook aan de Nunspeetse samenleving.

 

Jako van Veen Penningmeester
Het is mooi om als bestuurslid van Present Nunspeet mee te draaien. Present is een prachtige club met gemotiveerde mensen. Daarbij moet je het niet hebben van ons als bestuurders, maar van het werk dat gedaan wordt door de vele vrijwilligers. Klussen uitvoeren voor al diegenen die niet in de riante positie verkeren, dat alles op rolletjes loopt. Of voor al diegenen die nu dat stukje extra aandacht krijgen dat een stuk meer glans aan het leven geeft.

 

 

Rianne Hanskamp Secretaris
Gezien worden, dat willen we allemaal. Het kan erg veel betekenen voor een ander om gezien te worden. Maar ook de ander echt zien, je tijd en aandacht geven kan jezelf enorm verrijken. Dat mogelijk maken, daar staat voor mij Present voor. Waar de ene mens de ander ontmoet. Waar je oog en hart hebt voor elkaar en je ontdekt wat je zelf te bieden hebt, maar ook wat een ander je kan geven. Mijn naam is Rianne Hanskamp en ik woon samen met mijn man Jan en onze kinderen Sanne en Lars in Nunspeet. Na een warm welkom begin 2019 richt ik mij vol enthousiasme op de bestuurstaken.

 

Jelle Katsman Algemeen bestuurslid