Het operationeel team

Het operationeel team

Stichting Present Oldebroek werkt met een zogenaamd Operationeel team. Dit team bestaat uit mannen en vrouwen die naast hun overige bezigheden zich ook willen inzetten voor de ander. Het mooie van ons team is dat Present uitgaat van de vrijwilliger zelf. Hij geeft aan wat hij wil doen, hoe lang en hoe vaak. Door uit te gaan van de persoonlijke wensen van de vrijwilliger houd je een gemotiveerde persoon die met enthousiasme zich inzet voor Present. Op dit moment werkt Present Oldebroek met zeven vrijwilligers. Eén vrijwilliger houdt zich bezig met het ICT gebeuren, de andere vier zijn groepenbegeleider. Hieronder hun eigen motivatie:

Mirjam PrinsMirjam Prins-Tjebbes  | Coördinator Present Oldebroek

Vanaf 2 september 2013 ben ik werkzaam als coördinator voor de Stichting Present Oldebroek. Ik ben getrouwd met Geert Jan en samen hebben wij 2 kinderen.

Stichting Present is in 2010 opgericht en vanaf 2011 zij wij operationeel. Honderden vrijwilligers zijn er sindsdien ingezet om diverse klussen te doen bij kwetsbare doelgroepen. Daar waar de gemeente meer voor minder moet gaan realiseren zijn de vrijwilligers van Stichting Present van onschatbare waarde om op een praktische manier om te zien naar de medemens.

Als coördinator is het een voorrecht om een brug te slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die geholpen kunnen worden. Ik voel mij een ‘makelaar in sociale betrokkenheid’ en bij Present zit ik op de goede plek om mijn talenten in te zetten voor een groep mensen die graag iets meer willen betekenen voor de ander en een groep mensen die de hulp van die ander goed kunnen gebruiken.


MartineMartine de Weerd

Ik ben Martine, 21 jaar en in het dagelijks leven werkzaam als financieel administrateur. Door met collega’s een project met Present te doen, leerde ik Stichting Present kennen. Dit was gelijk de eerste keer al een rijke ervaring, door andere mensen te helpen door een stukje van je tijd en talenten te geven, maar wat mij vooral verbaasde dat ik achteraf kon zeggen dat het míjzelf verrijkt heeft.

Bijzonder om op zo’n praktische en concrete manier invulling te kunnen geven aan het volgen van Jezus en het dienen van onze medemens. Door mijn administratief ondersteunende functie (opstarten, inrichten en bijhouden van het digitale administratiesysteem) hier bij Stichting Present, heb ik een fijne manier gevonden die bij mij past. Om een klein steentje, op de achtergrond, bij te dragen aan de samenleving.


jobdamJob Dam

Ik ben eind januari 2014 gestopt met werken. Hierdoor kwam er meer tijd voor vrijwilligerswerk. Ik mag mij graag inzetten voor mensen die hulp nodig hebben en hoop zo iets te laten zien van christelijke naastenliefde.

Praktisch diaconaal bezig zijn en omgaan met mensen past goed bij mij.

Groeten,  Job


RuthRuth van Amerongen – van Harten

Waarom ik het concept van Present zo goed vind en waarom ik het leuk vind om hier tijd in te investeren? Ik denk dat dit de opdracht is die vanuit de Bijbel naar mij toe komt. Geloven is uitgaan.

Voor mij hoeft dat niet naar een ander land maar kan het zo simpel zijn als vrije tijd geven aan iemand die daar blij van wordt. Naarmate onze kinderen groter worden merk ik dat ik tijd over heb. Dit wil ik graag op deze manier inzetten.


eduardEduard Meijer

Ik hoef niet zo nodig op de voorgrond. Laat mij maar op de achtergrond een klein stukje van mijn vrije tijd geven aan mensen die het nodig hebben. Present past bij mij. Ik kan in mijn tijd en met mijn kennis op het gebied van tuinaanleg en onderhoud heel veel geven aan mensen die het niet zo goed hebben.

Ik begeleid de groepen vrijwilligers van mijn eigen kerk, zo ben ik een vast gezicht voor hen.


Bennie002Bennie Knol

Ik ben Bennie Knol en woon met mijn vrouw en kinderen in Oldebroek. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de landbouwmechanisatie.
Ik was juist op zoek naar een manier om missionair/dienend bezig te zijn in mijn omgeving toen Present op mijn weg kwam.

De formule van Present, waarin een hulpvraag via een professionele organisatie gekoppeld wordt aan het aanbod van vrijwilligers, spreekt mij aan. Door hier mijn tijd, energie en vaardigheden voor beschikbaar te stellen mag ik een bijdrage leveren in God’s Koninkrijk.


GertGert Zielhuis

In het verleden heb ik via de Ned. Ger. Kerk in Zwolle kennis gemaakt met stichting Present en aan een aantal projecten meegedaan. Vooral de werkwijze van Present spreekt mij aan. Met een groep vrijwilligers aan de slag gaan om mensen, die het om wat voor reden dan ook moeilijk hebben te helpen met allerhande, vaak heel praktische klusjes.  Het is fijn om te zien hoe blij je iemand kunt maken door ze te helpen bij zaken die ze zelf niet kunnen overzien of waarvoor ze niet de (financiële) mogelijkheden hebben om deze zelf uit te voeren.  En het geeft mij voldoening, wanneer ik d.m.v. een dag samen klussen ergens iemand kan helpen zijn/haar leven weer wat beter op der rails te krijgen.

Na  4 jaar te hebben gewerkt als teamleider bij een sociale werkvoorziening, moest ik op zoek naar een nieuwe uitdaging  en zo kwam ik via een vacaturesite terecht bij de vacature voor een groepenbegeleider bij Present Oldebroek. Naast het feit dat dit werk veel voldoening geeft is het ook gewoon leuk om dit als groep te doen en zo (nieuwe) mensen te ontmoeten en samen plezier te hebben.

Ik hoop dat ik via Present nog lange tijd mijn steentje mag  bijdragen om de maatschappij een heel klein beetje beter te maken.