Steun ons

Wij zijn een organisatie die vrijwilligers bemiddelt, geen vrijwilligersorganisatie

“Present Parkstad?  Heb ik misschien wel eens van gehoord!  Een vrijwilligersorganisatie toch? Wat leuk zo’n vrijwilligersbaan. Goed dat je dat doet. Hoeveel ben je daar mee bezig? 3 dagen per week? Maar je moet toch ook ergens van leven?….”

Dit soort opmerkingen worden regelmatig gemaakt. Eigenlijk is dan niet goed duidelijk wat voor soort organisatie Present Parkstad is.

Voor vrijwilligers, door professionals

Stichting Present Parkstad slaat een brug tussen mensen die willen helpen en mensen die hulp kunnen gebruiken. Dat is in het kort onze missie. Om dit uit te voeren maken we gebruik van vrijwilligers, maar om dit te organiseren hebben we professionals nodig.

Mensen die weten waar ze het over hebben als het gaat om hulpverlening, maatschappelijke organisaties, verantwoordelijkheid, bemiddeling en dienstverlening. En die met volledige aandacht, expertise en ervaring de Projecten goed kunnen organiseren en begeleiden. Juist doordat onze organisatie gerund wordt door (betaalde) professionals, kunnen wij de beste hulpverlening organiseren.

We zijn een organisatie die het aanbod van de vrijwilligers koppelt aan de vraag van de hulpontvanger. En die daarbij goed kan inschatten welke groep of individuele vrijwilliger bij welke hulpvraag past. Niet alleen vanwege het aanbod, maar ook in de mensen-match, meestal is er immers sprake van schrijnende, moeizame en kwetsbare situaties. We zijn een organisatie die gespecialiseerd is in het snel uitfilteren van de daadwerkelijke vraag en weten dit zo snel mogelijk te koppelen aan het best passende aanbod van vrijwilligers.

We zijn een organisatie die het contact onderhoudt met de hulpverleners en maatschappelijke organisaties en alle andere spelers in het maatschappelijke veld, zodat er altijd een helder beeld is van de behoefte en gebeurtenissen in de stad. Voor alle aspecten van de werkzaamheden van Present Parkstad is expertise nodig. Alleen met experts kunnen wij de kwaliteit en betrouwbaarheid geven

Kortom, wij zijn bemiddelaars in vrijwilligerswerk en geen vrijwilligersorganisatie.
Ja, een medewerker van Present wordt betaald.
In Parkstad, maar ook bij de andere lokale stichtingen present die in Nederland bestaan. Geen bedragen waar iemand rijk van wordt, maar wel bedragen waar we ons werk voor kunnen doen. In onze jaarverslagen laten we precies zien hoe onze giften, subsidies en sponsorgelden worden besteed.

Naast onze betaalde mensen maken we ook achter de schermen gebruik van inzet van vrijwilligers, op kantoor en daarbuiten. Er is veel te doen en niet voldoende geld om alles door betaalde professionals te laten doen. Gelukkig zijn er ook mensen die graag willen helpen, willen leren en willen groeien.

Word Donateur

Steun Present Parkstad met een gift. Hiermee wordt u Donateur van Present Parkstad en investeert u in de samenleving. Dat betekent winst voor mensen in onze stad!

steun ons als donateur

Steun ons als bedrijf

MVO Partnerschap biedt u een manier van grote betekenis te zijn in de plaats waar u gevestigd bent.

steun ons als bedrijf