Extra Nieuwsbericht Present Purmerend maart 2020

25-03-2020

Beste lezer,
In verband met de opeenvolgende ontwikkelingen met het Corona-virus, wil Present Purmerend u op de hoogte houden van onze activiteiten. Stopgezet of juist opgestart.

Stopgezet:

  • Alle geplande intakegesprekken
  • Alle lopende aanvragen voor hulp in huis/ tuin of uitstapjes
  • De rolstoel avond-vierdaagse vanuut Novawhere.

Gestart:

  • Present Purmerend heeft zich aangemeld bij www.nietalleen.nl (#Nietalleen). Een landelijk initiatief om te helpen waar dat nodig is en waar het kan worden ingevuld door lokale vrijwilligers.

Na aanmelding is aan Martienke Oosterbaan gevraagd of zij de 1e coördinator voor Purmerend wil zijn en zij heeft daar uiteraard Ja op gezegd.
Wat houdt dit in? Martienke krijg nu een lijst met de andere aanmelders van Purmerend waaruit zij een 2de coördinator moet kiezen. Zij zijn dan samen verantwoordelijk. De volgende stap is contact maken met lokale initiatieven en dan met hen een Whatsapp-groep maken.
De hulpvragen die binnenkomen bij www.nietalleen worden naar de Presentmail gestuurd en Martienke moet deze dan samen met de 2e coördinator gaan verdelen. Vanuit hier proberen zij dan koppelingen te maken, wel buiten de gedachte van Present om. Het zijn geen groeps-koppelingen maar individuele.
Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger óf heeft u een hulpvraag voor uzelf of een ander? Dit kan beiden aangemeld worden bij www.nietalleen.nl
Centraal worden dan de hulpvragen en de hulpaanbieders gebundeld en doorgestuurd naar de coördinatoren van alle deelnemende gemeentes. www.nietalleen.nl heeft inmiddels een landelijke dekking, dus u kunt ook een hulpvraag insturen voor familie elders in Nederland.

Heeft u zich aangemeld als vrijwilliger in deze regio, dan zal dit worden doorgespeeld naar Martienke als coördinator van Purmerend en zult u aan een of meerdere hulpvragen gekoppeld worden.
Voor vragen kunt u informatie vinden op de website van www.nietalleen.nl of mailen naar info@presentpurmerend.nl
Wij hopen op veel aanmeldingen van vrijwilligers, zodat veel hulpvragen beantwoord kunnen worden.

Martienke Oosterbaan
Ineke Beuse
Stichting Present Purmerend

Lees meer...