5de keer: Sport en Spel Event

13-09-2019

Het was echt een feest op 13 september jl. ! Voor het 5de jaar op rij werd het Sport&Spel Event gehouden met aansluitend pannenkoeken eten op het Maximacollege.

De zon scheen volop en aan het begin van deze middag verzamelden zich verschillende mensen op het terrein van KCR Korfbal. We starten met koffie en een heerlijke koek, gebakken volgens traditie door Harriette Mesland van de Paradijshoeve.
Dit keer was het een groep van 6 collega’s van Delta Makelaars, die zich met veel enthousiasme van hun sportiefste kant hebben laten zien. Ze trokken een middag op met jonge statushouders en vluchtelingen uit Ridderkerk die uitgenodigd waren door VluchtelingenWerk en bij het AZC in Beverwaard.

In teams werden diverse Hollandse spellen gedaan die begeleid werden door Facet Ridderkerk. De teams renden rond met kazen, hebben een koe gemolken, deden aan korfbalschieten, koekhappen, zaklopen, sjoelen en het zogenaamde Á-Spel werd gespeeld.
Er was goede samenwerking en vertrouwen nodig om een mooie score te halen met elkaar.
Er werd veel gelachen en het communiceren werd op diverse manieren gedaan. Zo merkten we weer dat het niet uit maakt of je elkaar verstaat maar dat je veel plezier met elkaar kunt hebben door te sporten met elkaar.
De Burgemeester kwam ook aanmoedigen en zorgde voor een warm welkom. Ook deed zij de prijsuitreiking aan het eind van de middag. Iedereen kreeg een smaakvolle chocolademedaille om zijn nek van Gemeente Ridderkerk.

Ondertussen werden er in het Maximacollege stapels pannenkoeken gebakken door leerlingen en statushouders. Alles werd super verzorgd en opgediend door leerlingen en docenten. Ingrediënten hiervoor werden gesponsord door Albert Heijn Dillenburgplein De sfeer zat er goed in, er werd gezongen en handje gedrukt maar ook waren er mooie gesprekken onderling.
Na afloop was er een lekker ijsje en ging iedereen moe en voldaan weer naar huis!
Ook wijdoenmee.nu gaf een financiële bijdrage om deze dag mogelijk te maken.

We kijken terug op een geslaagde dag en willen iedereen die hier aan bij heeft gedragen of gesupport, heel hartelijk bedanken voor hun inzet.

Lees meer...