Harpe Davids geeft concert!

18-03-2019

 

Diner en Concert met het Farelcollege en Harpe Davids i.s.m. Present Ridderkerk

Na een ontmoeting tussen Harpe Davids en Present Ridderkerk werd ruim een jaar geleden het idee geboren voor een laagdrempelig concert. Want muziek is er voor iedereen en als je je via Present inzet maak je een ander blij met jouw talent.
In deze plannen werd ook het Farelcollege betrokken en met elkaar organiseerden we een leuke en gezellige avond.
Middels een flyer die gemaakt werd door een leerling van het Farelcollege werden inwoners van Ridderkerk werden uitgenodigd via diverse maatschappelijke organisaties.

Afgelopen vrijdag 8 maart was het dan zover.  Een groot deel van de dag stonden leerlingen en docenten van het Farelcollege in de keuken om een verrukkelijk Italiaans 3 gangen diner klaar te maken.
De tafels waren gezellig gedekt en om 18:00 liep het restaurant vol met gezinnen, vrienden en alleenstaande inwoners van Ridderkerk. Niet allemaal bekenden van elkaar maar er ontstonden echt leuke gesprekken en ontmoetingen en ook schoven er een aantal orkestleden aan.
Er was soep, pasta, risotto, salade en een monchoutaartje en alles werd door de leerlingen geserveerd alsof ze professionals waren. Er werd gesmuld van alle gerechten dus alle complimenten voor de koks!
Albert Heijn Dillenburgplein zorgde voor al het drinken deze avond.

Aansluitend was er koffie met heerlijke zelfgebakken cake verzorgd door Harpe Davids.

Om 20:00 begon het concert in de aula waar nog meer mensen op af kwamen.
Eerst werd uitgelegd hoe een orkest is opgebouwd en hoe alle instrumenten heten en klinken.
De muziek die men liet horen was divers en aantrekkelijk, de gasten kregen film, musical, pop en klassiek te horen. Zo kwamen stukken van Palladio tot Strauss en Chickenrun tot Latin pop voorbij.
Elk stuk werd ingeleid en aan elkaar gepraat door Harpe Davids en dit maakte dat het een ontspannen geheel was.
De kinderen die er waren genoten op hun eigen manier, zo werd er gedanst en anderen kleurden een mooie kleurplaat tijdens het luisteren. Zeker 35 orkestleden zetten zich deze avond geheel vrijwillig in en lieten hun muziek horen aan het publiek. Dank jullie wel daarvoor leden van Harpe Davids.

De reacties die we kregen waren erg enthousiast, “dit mogen jullie wel vaker organiseren” en “ik heb mijn moeder en kids verrast met een etentje en zo was het een echt avondje uit!”

Het was echt een culinaire en muzikaal feest!

En zo zie je maar, als je je via Present inzet, doe je waar je goed in bent en daar maak je anderen en jezelf blij mee!

Lees meer...