Nieuws

Sociaal tuinieren in de Patrijs – very nice!

11 juni 2024

En daar gingen we weer… 25 mei sociaal tuinieren. Ondanks de regen, was het weer een feestje. De oorzaak van dit succesvolle feestje: goede en gezellige samenwerking tussen allemaal partners die er toe doen in een wijk:

Wooncompas zoekt de tuinen uit, regelt iets lekker te eten, zorgt voor een grote afvalcontainer, regelt communicatie en is natuurlijk aanwezig op de dag zelf!

VDBH west deed voor de derde keer mee. En hoe…. zij leveren mankracht, materieel en een mooie workshop over snoeien en tuinbeplanting.

Facet Ridderkerk deed ook weer mee. Een springkussen, dit keer meer een zwembad, muziek, banken…alles voor ontmoeting en gesprek.

Gemeente Ridderkerk regelt afvoer van groenafval, plantjes om uit te delen aan mensen die hun stenen uit de tuin halen, haalt ideeën van bewoners op…

CBS De Bongerd waar we koffie mochten zetten en waar de leerlingen een leuke kaart hebben gemaakt voor buurtgenoten en ook flyers hebben verspreid

– en last but not least….hulde aan de vrijwilligers die hebben meegedaan. Ze konden niet stoppen en lieten zich niet kennen door de regen….dankjulliewel Maranathakerk Ridderkerk en ook aan onze eigen tuinbuddy’s.

Zo ziet u….door bruggen te slaan tussen al deze partijen, knapt in een paar uurtjes een hele straat op. In het najaar gaan we weer naar een straat in Ridderkerk. We houden u op de hoogte!